Esenler'de Ali Kuşçu Kültür Sanat Sezonu başladı

Esenler'de Ali Kuşçu Kültür Sanat Sezonu başladı

İSTANBUL (AA) - Kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir, Esenler Belediyesinin, astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kuşçu'ya ithaf ettiği 2023-2024 kültür sanat sezonunun açılış konserinde sahne aldı.

İSTANBUL (AA) - Kanun sanatçısı ve bestekar Göksel Baktagir, Esenler Belediyesinin, astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kuşçu'ya ithaf ettiği 2023-2024 kültür sanat sezonunun açılış konserinde sahne aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki Tarihi Hamam'da gerçekleştirilen açılışa, kültür-sanattan edebiyata, siyasetten medyaya pek çok alandan önemli isim konuk oldu.

Büyük Çamlıca Cami müezzini Hüseyin Akbulut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Ali Kuşçu'nun hayatını anlatan ve bir önceki sezonda yapılan etkinliklere ilişkin film gösterimi yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Ali Kuşçu'nun sezon ismi olarak seçilmesinin çok manidar olduğunu belirterek, "Aslında içinde bulunduğumuz yıl ve Türkiye'de cereyan eden tartışmalar, teknolojik gelişmelerle birlikte geçmişe baktığımızda böyle bir geleneğin başlatılmış olması da önemli. Bu anlamda Esenler'in bir öncülük yaptığını düşünüyorum. Güzel bir gelenek neşet etti. Diğer belediyelerimiz de sezonlara bu şekilde isimler vermeye başladı. İstanbul'da Esenler Belediyesi, kendine özel çizgi oluşturan geçmiş ve gelecek tasavvuru ilişkisi içerisinde bir gayret içerisindeler." ifadelerini kullandı.

- "Bilimin ortaya koyacağı tasavvurla perdeyi açmak için Ali Kuşçu dedik"

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise Cumhuriyetin 100. yılında kültür sanat sezonuna Ali Kuşçu ismini verdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"2009'da göreve başladığımızda bir yol haritası çıkardık. Esenler, en çok suç işlenen ilçe iken şu an en az suç işlenen ilçelerden biri oldu. Burada üç temel perspektif ortaya koyduk. Bu şehre kültürel, sosyal ve mekansal değişim lazım dedik. Üçünü de adeta bir sarraf hassasiyetiyle dokuyarak bir noktaya geldik ve şu an Esenler kültür sanat ve etkinliklerde en fazla salon doluluğuna sahip ilçelerden biri haline geldi. Göreve geldiğimizde 400 civarında olan koltuk sayımız bugün 7 binlere ulaştı. Her alanda kapı ve ufuk açarak şehir kendi içinde dayanışmasını ve heyecanını oluşturdu. Bizim şehir perspektifimizde idrak, inşa, ihya ve tevarüs başucu kelimelerimizdir. 'Ayağımızı nereye basıyoruz, neyi inşa edip neyi ihya ediyoruz ve gelecek nesillere ne bırakıyoruz?' Bu gayretin neticesinde bugün hattatlar, ressamlar, tezhip üstatları, bağlama ustaları yetiştirdik. Her şeyiyle bu şehrin tınısını kağıda, söze, müziğe dökecek çocuklar ve gençler yetiştirdik. Bir medeniyet inşa edecek çocuklara Ali Kuşçu bir ufuk açacak. O ufku da kültürle, sanatla bütünleştireceğiz. Kültürü oluştururken iz bırakanların izinden giderken bir taraftan da iz bırakmaya gayret edeceğiz."

Kültür sanat etkinliklerine ilişkin detaylı bilgiye "esenler.bel.tr" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.