Esenyurt'ta Güney Koreli çiftten depremzedelere yardım

Esenyurt'ta Güney Koreli çiftten depremzedelere yardım

Young Mog Han:- "Kore'de savaş varken Türkiye bize çok yardım etti. Türkiye'de bir sorun varsa Koreliler de direkt yardım için çalışıyorlar"

İSTANBUL (AA) - Esenyurt’ta yaşayan Güney Koreli Young Mog Han ve eşi Bilge Bae, akrabalarıyla topladıkları yardımları belediyenin toplama merkezindeki tırlara yükleyerek depremzedelere gönderdi.

Esenyurt Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güney Koreli çift, belediyenin deprem bölgesi için başlattığı yardım kampanyasına duyarsız kalmadı.

Belediyenin kampanyasına destek olan Young Mog Han ve eşi Bilge Bae, Güney Kore'deki akrabalarıyla topladıkları yardımları, Esenyurt'taki merkeze ulaştırdı. Getirilen yardımlar, tırlara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.

Esenyurt'ta 8 yıldır Korece öğretmenliği yapan Young Mog Han, "Türkiye ile Kore kardeş ülke. Öyle düşünüyoruz. Deprem çok acı veren bir şey. Muhtarlıktan bize haber geldi. Bu durumda nasıl yardım edebiliriz diye düşünerek buraya geldik. Kore’de savaş varken Türkiye bize çok yardım etti. Türkiye’de bir sorun varsa Koreliler de direkt yardım için çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.