'Eşim Beşiktaşlı, boşayayım mı?'

'Eşim Beşiktaşlı, boşayayım mı?'

Başbakan Erdoğan'ın Trabzon'da muhalefete ve medyaya sert sözlerle yüklendi.

Artin Hopa'daki mitingin ardından Trabzon'a geçen Başbakan Erdoğan burada coşkulu kalabalığa seslendi. Trabzonspor'un şampiyon olmaması nedneiyle Ak Parti karşıtı bir söylem geliştirldiğine işaret eden Erdoğan, 'Güya Fenerbahçe'yi ben şampiyon yapmışım. Ve bazı gençleri sokaklarda yürütüyorlar onlar belli zaten. Şu partilidir dememe gerek yok siz anlıyoruz. Bir tane pankart asmışlar biz Fenerbahçeli Başbakan istemiyoruz diyorlar. Benim eşim Beşiktaşlı eşimi mi boşuyacağım. Torunlarım Trabzonsporlu.. Rizespor şampiyon olamadı. Madem o kadar kudretliydim Rize niye süperlige çıkmadı.' diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Artvin'de bize taş atanlarla Hakkari'de taş atanlar aynı zihniyet. CHP Hakkari'de Türk bayrağı eline alamadı. CHP, MHP, BDP el ele vermiş Ak Parti karşıtlığı yapıyor. Bizim rotamızı millet çizdi millet. Biz Trabzon'la acılar üzerine konuşmak istemeyiz. Biz Trabzon'dan düz konuşuruz, gönül diliyle konuşuruz. Bu benim başbakanlık dönemimde Trabzon'a 25'inci gelişim. Trabzonu suyolu ettik. Çünkü biz size sevdalıyız. Bizim size aşkımız var. Trabzonlu'ya aşığız, tutkuluyuz.  

Biz tüm insanları Yunus'un diliyle, 'Yaradanı severiz yaradandan ötürü diye severiz.'

TEK VATAN TEK MİLLET TEK BAYRAK

Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında tek milletiz. Tek bayrak dedik.  Tek vatan dedik ve bu vatanda kimseye ameliyat yaptırmayız. Biz devlet içerisinde devlet tanımıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin devleti.

Biz etnik milliyetçiliğine karşıyız. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı diyoruz. Bir ırkı bir diğer ırka üstün tutamayız. Tutarsak ayrımcılık olur. Biri Türk milliyetçiliği yapıp oy almaya çalışıyor biri de Kürt milliyetçiliği.. Temsilci değil sadece istismar ediyorlar. 

12 TANE TÜNEL AÇTIK

İktidara geldiniz 3.5 yılda kaçıp gittiniz. 3.5 yılda bu MHP Trabzon'a ne verdi ya.. Bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. Batı'ya ne geliyorsa Doğu'ya da o geliyor. Trabzon'a gelmek için bu dağlarda 12 tane tünel açtık. Biz Ferhat'ız Ferhat siz de şirin..

Güya Fenerbahçe'yi ben şampiyon yapmışım. Ve bazı gençleri sokaklarda yürütüyorlar onlar belli zaten. Şu partilidir dememe gerek yok siz anlıyoruz. Bir tane pankart asmışlar biz Fenerbahçeli Başbakan istemiyoruz diyorlar. Benim eşim Beşiktaşlı eşimi mi boşuyacağım. Torunlarım Trabzonsporlu.. Rizespor şampiyon olamadı. Madem o kadar kudretliydim Rize niye süperlige çıkmadı. Ordi vurdi vurdi birinci lige çıktı. Bizim Trabzon'la aramızı açmaya çalışan bu gafillere sandıkta bir ders verelim.

TRABZON STADI İÇİN 6 TRİLYON VERDİK

Biz Trabzon'a kısa sürede iki ayrı organizasyon gerçekleştirdik. Trabzon kupayı kaldıramayınca ellerini ovuşturanlar bayram ettiler. Bugün de rant devşirme gayreti içerisinde. Hiç kimse benimle Trabzonspor arasına giremez. 

Alex gelmiş beni ziyaret eder, arkasından Trabzon'un başkanı geldi beni ziyaret etti. Avrupa Kupası maçı için dediler ki bizim stadımız yetersiz. Biz 6 trilyon destek verdik bu maçlar burada oynanacak. 

Trabzon'u sproun başkenti yapmak için çok büyük çaba sarf ettik.

Bunlar milliyetçi falan değil bunlar kafatasçı, ırkçı. Milliyetçilik bu milletin haklarını korumak ve yüceltmektir.

Medya korkuyor bu Ak Parti daha güçlü gelirse ne olur diye.. Merak etmeyin ya birlikte çalışalım Türkiye daha iyi olur. Bahçeli senin döneminde 21 banka battı bedelini benim Trabzonlum ödedi.

FINDIKTA DURUM NEYDİ

Bunları anlatalım ki 6-0'la Ak Parti sandıktan birinci çıksın. Burada Fındık'la ilgili bazı rakamlar vereyim. 2000'de Fındık alımı 1.7 dolardı, 2001'de 1.01 dolar, Ak Parti döneminde 1.8 dolara, 2004'te 3.2 dolara, 2005, 2008'e kadar devam ettik. Fındık üreticisinin yüzünü güldürdük güldürmeye devam ediyoruz. Fiskobirlik'in borcunu biz sildik. Şimdi yine sıkıntı var. tuttuk 2bin 500 ton alım desteği veriyoruz. Bunlar proje bilmez sadece istismar bilir. Ak Parti döneminde emekliler altın çağını yaşadılar..

Biz emenatçiyiz, biz sizin efendiniz olmak için gelmedik sizin hizmetkarınız olmak için geldik. Sözleşmeli öğretmenlerle ilgili bir aydır çalışma yapıyoruz. bu konudaki müjdeyi kısa bir süre sonra vereceğiz. Bize güvenin, diğerleri gibikuru sıkı atmayız. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. 

TRABZON'U BÜYÜKŞEHİR YAPACAĞIZ

Hazırlıklarımız tamam, inşallah seçimlerden sonra Trabzon'u da büyükşehir yapacağız. Bunun için bizim MHP'ye CHP'ye bakmamıza gerek yok. Kılıçdaroğlu orada Çorum'a gidiyor 'şu Sungurlu'yu il yapın' diyorlar yaptım gitti.

Sana demezler mi Bay Kemal Tunceli'yi niye Bankasya'ya çıkaramıyorsun. Sanal bir yönetici o kadar. 12 Haziran'da bunların hesabını sormaya var mısınız. 

Sarp sınır Kapısı'nı bu sabah açtık. Artık Gürcistan'a pasaportla geçmeyeceksiniz. Vize mize diye bir şey yok.. Heyyy Bahçeli hey CHP siz bunu niye yapamadinuz!.. Olay bu bu..

HIZLI TREN TRABZON'A GELİYOR

Hızlı Tren'i Sivas'tan Erzincan'a inşallah bir sonraki durak olarak Trabzon'a getiriyoruz. Trabzon akyazı'da bir stadı 40 bin kişilik stadı Trabzonumuza kazandırıyoruz. Stadla beraber otellerinden çeşpitli kompleksleri kazandıracağız.

Trabzon'da 400 yataklı hastaneyi bitirdik yol sorununu çözünce bu hastaneyi hizmete sunacağız. Ne diyorum beni sevindirin, seçimden sonra açılışa geleyim. Trabzon'da 2 vekilimiz azaldı. Çok çalışmamız lazım. 

Dert şu biz size sevdalıyuz. Aile hekimliğini biz getirdik. Artık doktorlar eve gelip muayene yapabilecek. İstediğin hastaneye gidip istediğin eczanede ilacını alabiliyorsun. Ah ahhhh ölülerimiz bile rehin kaldı..

Biz benzini, sana yağını kartla alıyorduk. Bakanlar kurulu palto ile toplanıyordu. 5 kat bodruma inip sıçanların arasında kömürü al bir odayı ısıtabiliyordun. Şimdi bir düğmeye basıyorsun her taraf ısınıyor.

79 KM YOL YAPTIK

Bir çok yerde kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Bütün bunların yanında şüphesizki en önemlisi ulaştırmada bizden önce 79 km yol yapılmıştı bizim dönemimizde 86 km yol yaptık farkımız bu.

Trabzon'da havalimanındaki yolcu sayısı 1 milyonu aştı..Tarım'da trabzonda verilen destek 7 trilyondu biz 2010 yılında 19 kattan fazlasını verdik 135 trilyon destek verdik. Bunlar mı benim Trabzonlu kardeşimin yanındalar.

Şimdi 50-65 metrekare arasında daireler yapıyoruz. Ama parasız değil içinde beyaz eşyası ve mobilyası da olacak. Ayda 100 yada 120 tl taksitle. VE böylece köprü altında şurada burada değil, evlenen çiftlere vereceğiz. Ben boşuna mu 3 tane çocuk diyeyrum..

Trabzon'a 430 trilyon su yatırımı yaptık. Atasu barajı bizim için çok önemli. Yüzde 92'si tamam. Burada su tutmaya başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.