Eşinden nakledilen dokuyla hayata tutundu

Eşinden nakledilen dokuyla hayata tutundu

Azerbaycanlı karaciğer hastası Arif Aliyev, doğum gününde eşinden nakledilen karaciğer dokusuyla hayata tutundu

Karaciğer yetmezliği bulunan ve 5 yıldır tedavi gören Aliyev (51), Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezinde gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuştu. 

Azerbaycan'daki doktorları, Aliyev'e karaciğer nakliyle sağlığına kavuşacağını söyleyince birkaç merkeze başvuran, ancak maddi yetersizlik nedeniyle nakil ameliyatı olamayan Aliyev, bir süre önce de karaciğerinde tümör olduğunu öğrendi. 

Gaziantep Organ Nakil Merkezinde organ nakli için ek bir ücret alınmadığını öğrenen Aliyev, Merkez Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın ile irtibata geçti. Aydın'ın daveti üzerine ailesiyle Gaziantep'e gelen Aliyev'in yakınlarının dokuları tarandı ve eşi Fatma Aliyev'in dokusunun kendisine uyduğu belirlendi. 

Doğum gününde gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuşan Arif Aliyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün umutlarını kaybettiği sırada televizyondan Gaziantep'te organ nakli olabileceğini öğrendiğini söyledi. 

Aliyev, "Hemen doktorum Ünal Aydın ile irtibata geçtim. 'Gel' deyince Gaziantep'e geldim. Ameliyatımı oldum ve şu an çok iyiyim. En başta doktorum olmak üzere tüm organ nakli ekibine teşekkür ediyorum. Eşim sayesinde yeniden hayata 'merhaba' dedim. Ölümü beklerken, eşim sayesinde yeniden doğdum" diye konuştu. 

-"SEVİNÇTEN AĞLADIM"- 
Arif Aliyev'in eşi Fatma Aliyeva ise 2 oğulunun eşine karaciğerini vermek istediğini, ancak dokularının uymadığını ifade etti. 

Eşinin gözlerinin önünde eridiğini dile getiren Fatma Aliyeva, "Hiç kimsenin dokuları tutmayacak diye ümitsizliğe kapılmıştık. Doktorlar ilk zaman biraz kilolu olduğum için nakle sıcak bakmıyorlardı, ama birkaç kilo verince karaciğerimi verebileceğimi söylediler. Dokularımın tuttuğunu öğrenince sevinçten ağladım. Eşim nakil sayesinde yeniden hayata döndü, çok mutluyuz" dedi. 

Organ naklini gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın ise yakın zaman kadar Gaziantep'teki hastaların tedavi için büyük şehirlere gittiğini, ancak bugün bu durumun tersine döndüğünü vurguladı. 

Artık bölgeden değil farklı ülkelerden de hastaların tedavi için Gaziantep'e geldiğini dile getiren Aydın, "Bu da Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep'in sağlık alanında geldiği nokta açısından son derece sevindirici bir gelişme. Hastamız doğum gününde nakil oldu ve
sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettiriyor. Şu anda hiçbir problemi yok" diye konuştu.


AA

Etiketler :