Eşinin başını açsın...

Eşinin başını açsın...

Eyüp Kaymakamı Kaymak, 28 Şubat sürecinde amirinin kendisine “Eşinin başını açtırırsan vali olman için Genelkurmay, Başbakanlık, İçişleri’ne yazarız” dediğini anlattı.

EYÜP Kaymakamı Osman Kaymak, 28 Şubat sürecinde yaşadığı sıkıntılı günleri anlattı. Niğde’de görev yaparken, dönemin bir mülki amirinin “Senin eşinin başı örtülü. Karının başını açarsan, Vali olman için Genelkurmay’a, İçişleri Bakanlığı’na ve Başbakanlık’a yazı yazarız. Böyle devam edersen, hayatta birşey olamazsın” dediğini söyledi. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından düzenlenen Cumartesi Söyleşileri’nde konuşan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Böyle giderse bir şey olamazsın

TDED’nin Eyüp’de bulunan genel merkezinde düzenlenen “Türk İdare Sisteminde Mülki İdarenin Rolü” konulu söyleşi de konuşan Kaymak, kaymakamlık ve vali yardımcılığı yaptığı farklı bölgelerdeki hatıralarını, 28 Şubat’ta yaşadığı hukuk dışı olayları anlattı. Niğde’de görev yaptığı yıllarda Vali olabilmesi için önüne “Eşinin başını aç” şartı getirildiğini ifade eden Kaymakam Kaymak, kendisine “Senin eşinin başı örtülü. Karının başını açarsan, Vali olman için Genelkurmay’a, İçişleri Bakanlığı’na ve Başbakanlık’a yazı yazarız. Böyle devam edersen, hayatta birşey olamazsın” dendiğini söyledi.

O kadar art niyetlilerdi ki...

Osman Kaymak şunları anlattı: “Malatya Battalgazi’de 28 Şubat’a yakalandık. Müfettiş bir hafta denetledi. ‘Namaz kılar mı, eşi başörtülü mü’ diye beni odacıya sordular. Valiye, belediye başkanına sorsalar anlayacağım. O kadar art niyet var ki! Kasıtlı gelindiği belli. Müfettişleri gönderenlerin birinci hedefi kaymakamlardı. Çünkü irtica ile mücadelenin en iyi kaymakam ve valilerle yapılacağına inanıyorlardı. Dolayısıyla, inançlı mülki amirleri görevden almaları halinde, irtica ile daha rahat mücadele ederiz diye düşünüyorlardı.”

Şehit cenazelerini provoke ettiler

Niğde’de vali yardımcısı olduğu dönemde eşinin başörtüsü vesile yapılarak şehit cenazelerinin bile provoke edildiğini belirten Kaymakam Kaymak, şunları kaydetti: “Karım çok sıkıntı çekti. Sokakta şehit cenazesi geçiyor. ‘Bütün bu olaylar bu sıkma başların yüzünden yaşanıyor’ diye bağırarak, şehit cenazelerini bile provoke ettiler. Bu arada, benim adıma jandarma öğrenci yurdu basmış. Kaymakamdan izin aldık demişler. Yurt müsadere edilmek istenmiş. Bunu öğrenince müdahale ettik ve önledik.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.