Eski Cep Telefonlarınızı Atmayın

Eski Cep Telefonlarınızı Atmayın

Eski cep telefonlarının iç aksamında 1.2 euroluk altın kullanıldığının açıklanması üzerine ülkede “modası geçmiş” cihazlara hücum başladı.

lman hükümeti, eski cep telefonlarını toplayıp, ülkenin altın ihtiyacının yüzde 40 'ının karşılanması için kampanya başlattı

California 'ya altın bulmak için hücum eden ABD 'lilerden yaklaşık 200 yıl sonra şimdi Almanya 'da altın arayışı başladı. Fakat Almanlar, altına sahip olmak için okyanus aşıp at üzerinde kilometrelerce yol almıyor. Aksine evlerindeki dolaplarda tozlu, kullanılmayan cep telefonlarını arıyorlar. Bunun sebebi ise uzmanların, cep telefonlarında çok ufak miktarlarda altın kullanıldığını açıklaması. Almanya hükümeti eski cihazlar içindeki altınların yanı sıra cep telefonlarını imha ederek telefon başına 1.2 euro gelir elde etmeyi planlıyor.

Alman hükümeti, bu gelirle ülkenin yıllık altın ihtiyacının yüzde 40 'ına yakın para elde etmek için bir kampanya başlattı. Okullarda başlayan projede öğrenciler eski telefonlarını yetkililere teslim ediyor. Şehir madenciliği olarak tanıtılan bu yeni projede cep telefonlarının geri dönüşümü sağlanıyor. Alman basını bu projenin diğer ülkelerde de uygulanabileceğini kaydetti.

Ceplerde altın, paladyum seramik ve bakır var

Türkiye 'de yaklaşık 200 milyon cep telefonu var. Bunların 60 milyonu aktif olarak kullanılıyor. Nokia yetkilileri cep telefonlarının yüzde 65 ile 80 oranında geri dönüştürülebildiğini açıkladı. Cep telefonlarının kartondan yapılan paketleri de rahatlıkla geri dönüştürülebiliyor. Telefonların iç aksamlarında altının yanı sıra paladyum, gümüş ve bakır gibi malzemeler de kullanılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.