Eski DTP'liler haftaya BDP'li oluyor

Eski DTP'liler haftaya BDP'li oluyor

Anayasa Mahkemesi'nin Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) 'terörün odağı haline geldiği' gerekçesiyle kapatmasının ardından milletvekili, belediye başkanı ve parti yöneticileri Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçmeye hazırlanıyor.

Daha önce pasif bir şekilde çalışmalarını yürüten BDP, bu nedenle hareketli günler geçiriyor. BDP Genel Başkanı Demir Çelik, bir an önce aktif hale gelmek için hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürüyor. Demir, partisini önümüzdeki hafta DTP eski Milletvekili, belediye başkanı ve yöneticilerinin geçişine hazır hale getiriyor.

Hazırlıklar tamamlandıktan sonra, milletvekillikleri düşerek yasaklı hale gelen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk dışındaki eski DTP'liler, Diyarbakır'da yapılacak törenle yeni partiye geçecek.

BDP'ye geçecek eski DTP'lilerin isimleri şöyle: Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak (Diyarbakır), Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız (Batman), Sevahir Bayındır, Hasip Kaplan (Şırnak), Sırrı Sakık, M. Nuri Yaman (Muş), Sebahat Tuncel (İstanbul), Emine Ayna (Mardin), Osman Özçelik (Siirt), İbrahim Binici (Şanlıurfa), Şerafettin Halis (Tunceli), Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer (Van) Mehmet Nezir Karabaş (Bitlis), Akın Birdal, Hamit Geyleni (Hakkari) ve Pervin Buldan (Iğdır).

4 BELEDİYE BAŞKANI BAĞIMSIZ AMA BDP İLE HAREKET EDECEK

Ayrıca, DTP'den seçilen 99 belediye başkanından 95'inin de önümüzdeki hafta BDP'ye geçecekleri öğrenildi. Eski DTP'li belediye başkanlarının Diyarbakır'da yapacakları toplantının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in öncülüğünde BDP'ye geçişi ilan edecekleri belirtildi.

Diğer yandan, DTP'nin kapatılmasıyla birlikte yasaklı hale gelen 4 belediye başkanı ise bağımsız kalacak. Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Mardin/Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, siyaset yasaklısı oldukları için BDP'ye geçemeyecek.

Bağımsız kalacak belediye başkanlarının, BDP'li belediye başkanlarıyla birlikte hareket edeceği öğrenildi. Yasaklı dört belediye başkanı, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği çalışmalarına katılarak, eski yol arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarını yürütecekleri kaydedildi. (CİHAN)

Etiketler :