'Eski hükümet gelse Türkiye'nin içini boşaltır'

'Eski hükümet gelse Türkiye'nin içini boşaltır'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'de AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Önceki hükümet bin 500 ihale yapmış, ortalama bitiş süresi 41 yıldı. Bin 500 tesisi tek tek gezdim, hortumlamaları kestim. Eski para birimi ile 3.2 katrilyon tasarruf ettik. Biz olmasaydık, bu para gidecekti. Eski dönem yine gelse, bunlar bütün Türkiye'nin içini boşaltır" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından inşa edilecek olan 9 tesis sulama, gölet ve taşkın koruma işlerinin temelini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte atmak üzere Kayseri'ye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, "İSKİ'deki skandalları biliyorduk ama DSİ'deki büyük sıkıntıları görünce çok şaşırdım. Önceki hükümet bin 500 ihale yapmış ve bunların toplam bedeli, zamanın parasıyla 82 katrilyon. Ortalama bitiş süresi 41 yıldı. Başbakanın talimatıyla göreve DSİ'de genel müdürlüğüne göreve gelince, Türkiye'deki bin 500 tesisi tek tek gezdim; hataları, hortumlamaları kestim. İşi tam bitmeyenlerin projelerini geri aldık. Eski para birimi ile 3.2 katrilyon tasarruf ettik. Biz olmasaydık, bu para gidecekti. DSİ'nin yıllık bütçesi zaten 2 katrilyondu. Burada yanlış projeleri düzelttik. Maazallah; eski dönem yine gelse, bunlar bütün Türkiye'nin içini boşaltır. Farkımız bu, tüy bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan biziz" diye
konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetinin destan yazdığını söyleyen Eroğlu, "2002 yılında büyük bir kriz yaşandı ancak bu kriz tamamen yönetimin becerisizliğinden kaynaklanan bir krizdi. Bankalarda 50 milyar dolar hortumlandı. Allah'a şükür 2002 yılı sonunda AK Parti iktidara geldi. O zamandan bu güne kadar çok büyük yol kat edildi. Çevre Orman Bakanlığı olarak çok güzel işler yapıyoruz. DSİ olarak 920 adet dev tesisi açtık, hizmete sunduk. Bunlardan 194'ü baraj. Göletlerin arkasından 10 milyon dekarlık alanı modern sulamaya açtık. KÖYDES'i dahil edersek 35 milyon kişiye içme, kullanma ve sanayi suyu getirdik. Yani Türkiye'de her iki kişiden biri, bizim getirdiğimiz ilave suyu, her iki fabrikadan biri bizim suyumuzu kullanıyor. Bunlar, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin açık göstergesidir" dedi.

Bakan Eroğlu, Kayseri'de milletvekili sayısının arttığını anımsatarak, AK Parti'nin Kayseri'de milletvekili sayısını 9 yapacağını savundu.
İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ile Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve çok sayıda partili katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.