Eski Milli Futbolcu Abdülkerim Durmaz: “Milli Formayı Haketmiyorlar”

Eski Milli Futbolcu Abdülkerim Durmaz: “Milli Formayı Haketmiyorlar”

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Spor Sohbetleri programına spiker Ertem Şener ve eski milli futbolcu Abdülkerim Durmaz konuk oldu. Milli takımla ilgili konuşan Durmaz: “Şimdiki futbolcuların çoğu milli formayı haketmiyor” dedi.

Eski Milli Futbolcu Abdülkerim Durmaz: “Milli Formayı Haketmiyorlar”

 

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği Spor Sohbetleri programına spiker Ertem Şener ve eski milli futbolcu Abdülkerim Durmaz konuk oldu. Milli takımla ilgili konuşan Durmaz: “Şimdiki futbolcuların çoğu milli formayı haketmiyor” dedi.

 

Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye BİSK Başkanı (Beykoz Amatör Spor Kulüpleri) Abdullah Yümsel, yönetim Kurulu üyeleri, ilçemizin spor kulüpleri başkanları ve yöneticileri, çeşitli okulların spor hocaları ve öğrencileri, amatör spor kulüplerinin sporcuları ile çok sayıda sporsever katıldı.

Ertem Şener’in moderatörlüğünü yaptığı programda futbol gündemiyle ilgili sorulara çarpıcı cevaplar veren milli futbolcu ve eski teknik direktör Abdulkerim Durmaz programa katılan öğrencilerden gelen soruları da içtenlikle yanıtlayarak, futbol gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

Abdulkerim Durmaz: “Sporcularımız Futbolun Hakkını Vermeli”

Durmaz,”Ülkemizdeki futbol oynayan lisanslı sporcularımız, yüksek meblağlarda paralar almalarına rağmen, sporcularımız futbolun hakkını vermeli diye düşünüyorum. Futbol bir oyundur aslında. Bugün 1000 TL kazanıp 5 nüfusa bakan insanlarımız varken, futbolcularımızın çok para almasını doğru bulmuyorum. Bu anlamda futbola çok fazla da, anlam yüklemeyi gereksiz buluyorum. Örneğin ben, futbol yüzünden trilyonlar kazanamadım, sadece bir tek evim var ve şükürler olsun mutluyum. Şimdiki futbolcuların çoğu milyon etmez. Kazandıkları paraları hak etmiyorlar. Milli formayı haketmiyorlar. Hepsi medya ve yönetici şişirmelerinden başka bir şey değil.” diye konuştu.

Futbol Bence Yetenek ve Genetik İşi”

Türk futbolunun şu anki durumunda yabancı sınırı konusundaki soruları da cevaplayan Durmaz,“ Bence böyle bir yabancı sınırı yapılması, futbolu hiç etkilemez. Bence spora yatkınlık ve başarı, yetenek ve genetik işi. Örneğin dün programlarda, Türkiye’nin oynadığı son maçla ilgili 300 tane futbolcu yorum yaptı. Bence gereksizdi.  Spor programlarının çoğunda insanlar, Türk futbolunu kurtarmak için çoğu zaman dünyayı kurtarmak gibi bir hataya düşüyorlar.  Ülkede o kadar ciddi sorunlar varken insanlar futbola bilimsel bakmamalı. Top yuvarlaktır misali, zaferle de yenilgiyle de karşılaşabiliriz. Bence bu olay,  bizim ülkemizin oyuncularının kapasite durumuna göre değerlendirilmeli.”diye sözlerine ekledi.

Ülkemizde spora verilen değerin, sadece futbol ile ilgili olmasının da yanlış olduğunu, gençlerin, ata sporumuz olan güreş veya başka dallar olan boks, atletizm vb. dallarında da başarılı olabileceği için iyi yönlendirilmeleri gereğini savunan Durmaz, “Bu konuda devletimize de iş düşüyor. Gençlerimizin tüm spor dalı ile uğraşması için maddi manevi, altyapı ve teknik konularda destek sağlanmalı ”dedi.

Wembley Stadı’na Ayak Basan İlk Türk Futbolcu

Spiker Ertem Şener’in, “Rakip takıma son derece saygısı olan birisi ve İngiltere-Türkiye maçında Wembley Stadı’na giren ilk Türk futbolcu” diye nitelediği Abdülkerim Durmaz, İngiltere Türkiye maçı ve katıldığı diğer milli maçlarla ilgili eğlenceli anılarını da aktardı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in, kendilerine bu programın hazırlanmasındaki katkısı ve kendilerini gençlerle buluşturduğundan dolayı teşekkür eden Şener ve Durmaz, katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdılar. 

dsc_1466.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.