Eskişehir'de ambulans ekiplerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi

Eskişehir'de ambulans ekiplerine ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi

Eskişehir İl Ambulans Servisinde görevli ekipler, ileri sürüş teknikleri eğitimi sonrasında slalom gösterisi sundu.İl Ambulans Servisi...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İl Ambulans Servisinde görevli ekipler, ileri sürüş teknikleri eğitimi sonrasında slalom gösterisi sundu.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala, Organize Sanayi Bölgesi'nde trafiğe kapalı alanda düzenlenen etkinlikte, Afyonkarahisar, Kütahya ve Bilecik'in de dahil olduğu bölgedeki ekiplere eğitim verildiğini söyledi.

Yılbaşından bu yana yaklaşık 100 kişinin güvenli ve ileri sürüş teknikleri konusunda eğitim aldığını belirten Pala, "Eskişehir özelinde bu eğitimlerin yanı sıra motosikletli ambulansların da filomuza katılması ile vakaya ulaşım süremiz 5 dakikanın altına inmiş durumda." dedi.

Pala, Eskişehir'deki 41 istasyonda 698 personelin, 69 ambulansla görev yaptığını ifade etti.

Bilecik'te görevli acil tıp teknikeri Nurseda Gülmez ise eğitimin çok verimli geçtiğini dile getirerek, "Trafikte nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Burada bunları tecrübe etmiş olduk. Bize özgüven sağlamış oldu. Eğitimde genellikle aracın hakimiyeti ile ilgili motor bilgisi, zincir takmanın yanı sıra parkurlar vardı." diye konuştu.

Eskişehir 15. Bölge Eğitim Koordinatörü Seda Şahin de 2022 yılında 4 kez ambulans sürüş teknikleri eğitimi düzenlediklerini, katılımcı 81 personelden 14'ünün kadın olduğunu aktardı.

Etkinlik, eğitim alan personelin yaptığı slalom gösterisiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.