Eskişehir'de başörtülü depremzede öğrencinin özel okula kaydedilmediği iddiasına soruşturma

Eskişehir'de başörtülü depremzede öğrencinin özel okula kaydedilmediği iddiasına soruşturma

Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu kapsamında soruşturma başlattı

ESKİŞEHİR (AA) - Hatay'dan Eskişehir'e gelen depremzede öğrencinin başörtülü olduğu gerekçesiyle özel okula kaydının yapılmadığı iddiasına yönelik adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Hatay'da 9. sınıfa giden lise öğrencisi T.İ, depremin ardından ailesiyle Eskişehir'e geldi. Kaldıkları evin yakınındaki özel okula ailesiyle kayıt için giden öğrencinin bu talebinin, başörtülü olduğu gerekçesiyle geri çevrildiği öne sürüldü.

Ailenin başvurusu üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce konuya ilişkin idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Hatay'dan Eskişehir'e gelen bir ailenin çocuklarını Eskişehir'de faaliyet gösteren özel bir okula kayıt etmek istedikleri ancak çocuklarının başörtülü olması nedeniyle okula kabul edilmediği iddiaları ve bu yönde yapılan protestolar gözetilerek, Cumhuriyet Başsavcılığımızca iddialara konu olayla ilgili 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçu kapsamında soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, soruşturmanın akıbeti ile ilgili bilgi paylaşılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyeleri adına açıklama yapan Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar, okul yöneticilerinden kamuoyunu aydınlatıcı açıklama beklediklerini belirtti.

Akar, "Evrensel insan haklarını ve eğitim hakkını çiğneyen, Anayasamızda yer alan 'eğitim ve öğretim hakkı'na açıkça karşı gelen şüpheliler hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna başvuruda bulunduk." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.