Esnaftan Kılıçdaroğlu'na tepki

Esnaftan Kılıçdaroğlu'na tepki

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Bostancı'daki S.S. Mavi Marmara Deniz, Yolcu, Turizm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi esnafını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu: "Kadir Topbaş'a İSFALT olayını açıklaması için bir günlük süre veriyorum, bugün açıklamazsa yarın ben açıklayacağım"




Kemal Kılıçdaroğlu, Bostancı sahilindeki S.S. Mavi Marmara Deniz, Yolcu, Turizm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi esnafını balıkçıları ziyaret etti. "Caner Kaptan 2" isimli teknede esnafla bir süre sohbet ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Euro Asfalt şirketi ile ilgili olarak İSFALT'ın yapabileceği bir işin bu şirkete neden verildiğini Topbaş'ın açıklaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Serdar Kepenek kim? Doğu Avrupa'dan getirilen insanlar var çalışmak için. Bu yabancılar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan izin alındı mı? Bunlara bir ücret ödendi mi? Ödendiğine dair önümüzde belgeler var. O zaman sigorta primleri niye yatmadı?" şeklinde konuştu.


Sayıştay'ın 2007'de İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesini incelediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'ın, belediyenin ne kadar zarara uğradığını açıklamasını istedi. İSFALT'ın asfalt konusunda tecrübeli olmasına rağmen Euro Asfalt'tan neden destek aldığını merak ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "İstanbul adına isyan ediyorum. Kadir Topbaş, İSFALT olayını bugün açıklamazsa ben kalem kalem açıklayacağım' dedi.


Basın mensuplarının elinde olduğunu söylediği belgeleri niçin savcılığa vermediğini sormaları üzerine Kılıçdaroğlu, "İntikal ettirmeyeceğimizi kim söyledi? İntikal ettireceğiz meraklanmayın. Neden İçişleri Bakanlığı harekete geçmiyor? Konu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olunca akan sular duruyor. Olağanüstü bir rakam var, kamu zararı tespit edilmiştir. Topbaş'ın bu konuda açıklama yapmasını istiyorum" dedi.


Madımak sanıkları arasında Kepenek soyadlı birinin olduğunu, bunun Serdar Kepenek'le ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu ikisinin kardeş olduklarını, ayrıca Serdar Kepenek'in de AK Parti ile çok yakın ilişkileri olduğunu bildiğini iddia etti.


Kılıçdaroğlu Serdar Kepenek'in, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu arasında iş ilişkisi olduğunun iddia edilmesi üzerine de "Bu konuyu Ankara'daki arkadaşlara sorun, Gökçek bunu anlatsın. Oğlu ile bir ortaklığı olduğunu biliyorum, ama Ankara'da aynı şekilde para aktarıldığını da biliyorum. Gökçek halk için çalıştığını söylüyor, halk için çalışmak bu mudur?" dedi.




Bu arada hemen bitişikte bulunan balıkçıları ziyaret etmemesine tepki gösteren bazı esnaflar da Kılıçdaroğlu'nu kastederek "O nereden oy alacağını biliyor, nerede para var, nerede güzel işler var oraya gidiyor. Bakın yanımızdan çekti gitti, bizi adam yerine bile koymadı. Biz esnaf değil miyiz? Görmüyor mu bizi?" dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :