Esrarengiz ve derin kaza

Esrarengiz ve derin kaza

Bir kamyon ve otomobilin çarpıştığı kazada, otomobilden patlayıcı düzenekleri ve krokiler çıktı!

Uşak'ta kamyon ile otomobilin çarpıştığı kaza, bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanırken, kazaya karışan otomobilde patlayıcı düzenekleri ile bazı krokilerin bulunduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Uşak'ın Banaz ilçesinden Afyonkarahisar'a doğru giden ve kalorifer peteği taşıyan Veysel Devebacak'ın kullandığı 42 BS 932 plakalı kamyon, Banaz-Afyonkarahisar karayolunun 45. kilometresinde karşı istikametten gelen F.Y'nin (31) kullandığı 65 NS 309 plakalı otomobille çarpıştı.

Otomobil sürücüsü F.Y, olay yerinde yaşamını yitirirken, kamyon şoförü Veysel Devebacak da yaralandı. Banaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Devebacak, hastanede ayakta tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Kazada hayatını kaybeden F.Y'nin cesedi, önce Banaz Devlet Hastanesi morguna, ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SABIKA KAYDI SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Kazanın, F.Y'nin otomobiliyle hatalı sollama yapması sonucu meydana geldiği iddia edilirken, F.Y'nin ''insan kaçakçılığı'' suçundan sabıkası olduğu ve arandığının ortaya çıkması üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı derinleştirdi.

Bunun üzerine, kaza sonrası olay yerine gelen jandarma ekipleri ile Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı terör ekipleri, kaza yerindeki incelemelerini detaylandırdı.

Yapılan incelemeler sonucunda kazaya karışan kamyonda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, kazadan sonra otoparka çekilen otomobilde, özel eğitimli köpekler yardımıyla yeniden inceleme yapıldı.

Jandarma ve emniyet ekiplerinin, savcılık nezaretinde yaptığı arama sırasında otoparka hiç kimse alınmadı. Yaklaşık iki saat süren arama sonucunda araçta patlayıcı düzenekleri ile bazı krokiler bulunduğu iddia edildi.

Savcılık tarafından çok yönlü sürdürülen soruşturmayla ilgili güvenlik güçleri açıklama yapmaktan kaçınırken, kazada ölen otomobil sürücüsü F.Y'nin her hangi bir terör örgütü ile bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak da konuyla ilgili olarak savcılık soruşturmasının devam ettiği gerekçesiyle bilgi vermedi.

AA

Etiketler :