Eşref Bitlis olayında flaş gelişme

Eşref Bitlis olayında flaş gelişme

Eski Jandarma Genel Komutanı Bitlis'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in 1993 yılında uçağının düşmesi sonucu ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Meclis'ten bilgi ve belge istedi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin TBMM Başkanlığı'na bir yazı gönderdi.

Yazıda, TBMM bünyesinde kurulan Faili Meçhul Olayları Araştırma Komisyonu ile Susurluk Olayını Araştırma Komisyonu kapsamında Eşref Bitlis'in uçağının düşmesi ile ilgili bilgi, belge, tanık anlatımı ile komisyon değerlendirme kısmının savcılığa gönderilmesi talep edildi.

''Soruşturma kapsamında ifadesi alınan dönemin MİT görevlisi Mehmet Eymür'ün, o dönem MİT Müsteşarı olan Sönmez Köksal'ın konu ile ilgili komisyonlarda ifade verdiğini, ifadesinde uçak olayı ile ilgili raporu dönemin Başbakanı'na ilettiğini beyan ettiği'' belirtilen yazıda, bu konu ile ilgili olarak her iki raporda bilgi olup olmadığı, varsa bu bilginin onaylı bir suretinin çıkartılarak Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderilmesi istendi.

EŞREF BİTLİS'İN ÖLÜMÜ

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'i Diyarbakır'a götürecek askeri uçak, 17 Şubat 1993 tarihinde, havalandıktan kısa süre sonra Ankara Yenimahalle'deki PTT İşleme Merkezi'nin bahçesine düşmüştü. Kazada, Bitlis ile 3 subay, bir astsubay ve bir PTT görevlisi şehit olmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bitlis'in ölümüne ilişkin 2010 yılında başlattığı soruşturma ise halen devam ediyor. Soruşturma kapsamında, önceki gün eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün ifadesine başvurulmuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.