Eşref Bitlis'in sırrını bilenler öldü

Eşref Bitlis'in sırrını bilenler öldü

İddiaya göre dosya oldu-bitti raporlarıyla kapatıldı. Oysa Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre o raporlarda cinayet şüphesini güçlendiren pek çok ayrıntı var....

ALBAY ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Jandarma Eski Komutanı Eşref Bitlis'in ekibinde yer alan albay Kazım Çillioğlu intihar mı etti yoksa bir suikaste mi kurban gitti? Yenişafak Gazetesi 16 yıl önceki şüpheli ölümle ilgili çok önemli bir iddia ortaya attı. İddiaya göre albayın dosyası "oldu-bitti" raporu ve takipsizlik kararı ile kapatıldı...

EŞREF BİTLİS'İN SIRRINI BİLENLER ÖLDÜ

Dönemin Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu 1994'te lojmanında ölü bulundu. O tarihlerde tıpkı Ergenekon sürecinde olduğu gibi bazı subaylar ard arda şüpheli şekilde ölüyordu. Jandarma Eski Komutanı Eşref Bitlis, Jandarma Korgeneral İsmail Selen, Jandarma Korgeneral Hulusi Sayın, Albay Bahtiyar Aydın, Binbaşı Cem Ersever ve albay Rıdvan Özden ya intihar ya da kaza denilen bazı şüpheli olaylarda hayatlarını kaybetti.

Ölen komutanların ortak noktası devletin Kürt politikasını eleştiriyor ve dönemin idarecileri ile farklı düşünüyor olmalarıydı.

"OLDU-BİTTİ RAPORLAR"

Yenişafak işte o dönemde intihar etti denilen Çillioğlu'nun otopsi raporu ve 'kovuşturmaya yer yoktur' belgesine ulaştı. Evraklar tartışmaları daha da alevlendirecek çelişkilerle dolu. Onlardan ilki olayda kullanılan silahla ilgili. İddiaya göre kriminal inceleme sadece silah 'çalışıyor mu?' diye yapıldı. Ailenin bu noktada bazı soruları var;

KLASİK OTOPSİ YAPILMAMIŞ!

İddialara göre şüpheli ölümle ilgili yapılan otopsi de yetersiz. Albay'ın otopsisi tugay revirinde yapıldı. Rapor sadece dış bulgularla sınırlı tutuldu.

ÇELİŞKİLİ RAPORLAR

Oysa otopsi belgesinde bilirkişi ve savcı görüşleri farklılık arz ediyor. Savcı kurşunun sağ kulağın 4-5 santim üstünden girip kafanın sol arka yanına yakın bölgeden çıktığını söylerken bilirkişi beyanında kurşun sağ kulağın 5 santim üstünden girip göz hizasında sol kulağın 10 santim üzerinden çıkmış deniliyor. Aile ise kurşunun çıktığı yer ensenin sol kısmıydı diyor.

Ailenin dikkat çektiği başka bir nokta kurşun çıkış deliğinin küçük olması. Uzmanlara göre intihar vakalarında başa silah dayayarak yapılan atışlarda kurşun deliğinin çok daha büyük olması gerekiyor. Ancak albayın kafasında bulunan kurşun deliği bu tespite uymuyor.


Şimdi soru şu: Bütün bu iddialar doğru olabilir mi? Türkiye aylarca Çukurca'da şehit olan 7 askerimizin terör örgütünün mayınıyla öldüğünü zannetti. Çünkü sorumlular öyle açıklamıştı. Ancak 7 ananın, kendi döşediğimiz mayınlar yüzünden evlat acısı yaşadığı ve o olayın da masa başında hazırlanan kriminal raporlarıyla örtbas edilmeye çalışıldığı yeni ortaya çıktı.

Etiketler :