Ethem Sarısülük davasında flaş karar!

Ethem Sarısülük davasında flaş karar!

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerinde Kızılay'da polisin silahından çıkan kurşunla vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında mahkeme, sanık polis A.Ş.'nin tutuklanmasına karar verdi.

Kızılay'da polis memuru A.Ş.'nin silahından silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davasının 6. duruşması yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Dava nedeniyle adliye çevresinde ve duruşma salonunda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Saat 10.30'da başlayan duruşmaya sanık polis A.Ş., sanık ve mağdur avukatlarının yanı sıra Sarısülük'ün yakınları ve bazı CHP'li vekiller de katıldı.

''JANDARMALARI ÇIKARIN TALEBİNE'' RET

Duruşmada avukatların 'jandarmaları dışarı çıkarın' talebine mahkeme başkanı "Geçen celse olan olaylar ortada. Jandarmayı dışarı çıkarmıyoruz" yanıtını verdi.

Sanık vekilleri duruşmanın kapalı yapılması talebinde bulundu. Mahkeme duruşmanın kapalı yapılmasına ilişkin sanık vekillerinin talebini reddetti.

SAVCI, SANIK POLİSİN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davada Cumhuriyet Savcısı, sanık A.Ş.'nin eyleminin meşru müdafaa olmadığını belirterek, olası kasıtla adam öldürmekten cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

SANIK POLİSE TUTUKLAMA KARARI

Mahkeme, sanık polis A.Ş.'nin tutuklanmasına karar verdi.

ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Dava öncesi bazı sivil toplum kuruluşları adliye bahçesinde toplandı.

Dava nedeniyle adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Adliye girişleri, demir bariyerlerle kapatıldı.


 

Duruşma salonunda mağdur avukatları ile güvenlik güçleri arbede yaşandı.
 
Ankara’da 1 Haziran’da Gezi Parkı eylemine destek gösterileri sırasında polis memuru A.Ş’ın silahından çıkan mermiyle hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davası Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30 da başladı. Davaya sanık polis A.Ş. ve sanık, mağdur avukatlarının yanı sıra Sarısülük’ün yakınları ve CHP milletvekileri Hüseyin Aygün, Aylin Nazlıaka, Kamer Genç, Sezgin Tanrıkulu katıldı.
 
Geçen duruşma da yaşanan olaylar nedeniyle Jandarma ekipleri salonun içi ve dışında güvenliğini sağlaması için hazır bulundu. Sanık polis A.Ş duruşma salonuna yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi.
 
Sanık avukatları duruşmada yaşanan olaylar nedeniyle mahkeme heyetine duruşmanın kapalı olması için dilekçe sundu. Mağdur avukatları, kendileri tarafından herhangi bir tehdit oluşturmadığı ve duruşmanın kapatılmaması yönünde karar alınmasını istedi.
 
Mahkeme heyeti, duruşmanın normal seyrinin devam etmesinden dolayı kapalılık talebinin reddine karar verdi.
 
‘Çektim sıktım 3 tane’ sözlerinin yer aldığı görüntüler sanık avukatları tarafından bilirkişiye fotoğraf gönderilmesine gerek olmadığını ve görüntü de yer alan kişinin polis memuru A.Ş olduğunu ifade etti.
 
Mağdur avukatlarının geçen duruşmada yaşanan mahkeme heyeti için oluşturulan müzakere odasında 3 sivilin yer aldığını ve kararlarda oda da bulunduğu yönünde görüntülerin olduğunu söylendi. Mahkeme heyeti ise, sanığın korumaları olduğunu ve mahkeme tarafından yetkilendirilmiş özel korumaların olduğunu, müzakerelerin olduğu sırada da odadan dışarıya çıktığını belirtti.
 
Duruşma salonunda fotoğraf çeken birini fark eden mahkeme başkanı uyarıda bulunarak yasak olduğunu belirtti. Ethem Sarısülük’ün kardeşi buna karşın mahkeme başkanına, ‘tiyatroyu çekiyoruz’ diyerek cevap verdi.
 
Savcı mütalaasında, sanığın olay anında meşru müdafaa bulunmadığına, kasten adam öldürüldüğünün anlaşıldığına, silahının teslim etmesine, sanığın tutuklanmasına karar verilmesini istedi.
 
Sanık memur A.Ş savunmasında, bundan önceki yazılı ifademi katılıyorum. Olayların yaşanmasından dolayı üzgünüm. Kasten işlemediğini belirtti.
 
Mahkeme heyeti, savunma süre verilmesine, savcının talep ettiği ceza CMK 100. madde gereğince tutuklanma kararını açıkladı.
 
Bunun üzerine sanık polis memuru A.Ş salondan çıkarılmak istemesi üzerine pet şişe fırlatıldı. Bunun üzerine mahkeme başkanı tekrar A.Ş’yi salona getirdi. Bunun üzerine mağdur avukatları ile jandarma arasında rabede yaşandı. Olaylar nedeniyle salonda bayılanlar ve düşenler oldu. Sloganların atıldığı duruşma salonunda güvenlik güçleri geniş çaplı önlem aldı. Duruşma ileri tarihe ertelendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.