Etiler bombasının hedefinde kim vardı

Etiler bombasının hedefinde kim vardı

İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera'nın iddiasına göre Etiler bombasının hedefinde İsrail vardı.

 

26 Mayıs'ta İstanbul Etiler'de meydana gelen patlamada 8 kişi yaralanmıştı.Saldırıyı üstelenen bir grup olmamasına rağmen genel seçimler öncesi olması ve patlamanın olduğu bölgeye çok yakın Polis okulunun olması akıllara PKK terör örgütünü getirmişti.

İtalya’nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera, 26 Mayıs’ta İstanbul Etiler’de düzenlenen, 8 kişinin yaralandığı saldırının PKK’nın değil, İran’dan, İsrail’e karşı misilleme emri alan Lübnan Hizbullahı’nın düzenlediğini öne sürdü.

SALDIRI PKK İŞİ İDDİASI

Koç Köprüsü altında meydana gelen patlamada, elektrikli bir bisikletin üzerine bağlı parça tesirli bomba kullanılmıştı. İstihbarat birimlerinin, 8 kişinin yaralandığı saldırıyı seçimler öncesinde güvensizlik ortamı yaratmak için PKK’nın düzenlediğine inandığı bildirilmişti.

Corriere della Sera’nın ‘Öldürün o Siyonisti. Türk bombasının gölgesinde İran var’ başlıklı ve Washington çıkışlı haberine göre ise MİT, PKK’nın izini sürüyormuş gibi görünse de, patlamanın, Lübnan Hizbullahı’nın işi olduğu sonucuna vardı. Buna göre İran, 2010 Ocak ayında Tahran’da MOSSAD’ın suikastına kurban giden İranlı nükleer fizikçi Mesud Ali Muhammedi’nin intikamını almak istiyordu.

İran Devrim Muhafızları, misilleme amacıyla İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moşe Kamhi’ye suikast düzenlemeyi planladı. Lübnan Hizbullahı’nın 3 üyesi Beyrut’tan İstanbul’a geldi. Suikastçılar, İsrail Başkonsolosu Kamhi’nin her sabah kullandığı güzergâhta eylemi yaptı. Ancak Kamhi’nin aracı hızını biraz fazla düşürünce, bombanın etkisinden kurtuldu.

ANKARA YALANLADI

İtalyan Gazetesi’ndeki iddia Ankara istihbarat birimlerince doğrulanmadı. Aynı kaynaklar, “İsrail, zaman zaman bazı gazeteler aracılığıyla bu tür dezenformasyona başvuruyor” vurgusunu yaptılar.

www.wnsonhaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.