Etiyopya’da 550 Kardeşimize Katarakt Ameliyatı Yapıldı

Etiyopya’da 550 Kardeşimize Katarakt Ameliyatı Yapıldı

Deniz Feneri Derneği tarafından Etiyopya’nın Harar Bölgesinde yaşayan 550 kişinin ışığa kavuşmasına vesile olundu.

Deniz Feneri Derneği tarafından Etiyopya’nın Harar Bölgesinde yaşayan 550 kişinin ışığa kavuşmasına vesile olundu. Yapılan katarakt ameliyatları sonucu kardeşlerimize yeni bir dünyanın kapısı aralandı. Zor şartlar ve maddi imkansızlıklar ile hayatta kalma mücadelesi veren bölge halkından sosyal incelemeler neticesinde görme sorunu yaşayanlar tespit edildi ve ameliyatları gerçekleştirildi.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt Beyefendi Etiyopya’da gördüklerini ve hissettiklerini şu şekilde aktardı:

“Etiyopya’nın Harar Bölgesinde yaptırılan ameliyatlar neticesinde yıllardır ışığa hasret yaşayan insanların yeniden görmelerine şahitlik ettik. Sevinç ve şaşkınlığın bir arada hissedildiği bu anlara şahitlik etmek işimize olan bağlılığımızı arttırıyor. Etiyopya’nın birçok farklı bölgesinden ameliyat için Harar’a gelen kişilere hastane çevresinde çadırlar kuruldu. Günlük yemek ihtiyaçları karşılandı. Yapılan yardımlar vesilesiyle kardeşlerimizin Türkiye’ye ve Türk halkına ettikleri dualara amin deme fırsatı elde ettik. Birçok farklı yaş grubuna mensup kişinin ışığa yeniden kavuşmasının mutluluğu ile bölgeden ayrıldık.”

Dünyadaki renklerden mahrum gözlere renk katmak, bulanıklaşan bakışları netleştirmeye destek olmak için Deniz Feneri Derneği “Katarakt Projesine” bağışta bulunabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :