Etlik Sağlık Kampüsünün ihalesi yapıldı

Etlik Sağlık Kampüsünün ihalesi yapıldı

Başkent Ankara'da inşa edilecek dünyanın en büyük sağlık kompleksi Etlik Sağlık Kampüsü'nün ihalesi dün gerçekleştirildi.

Yap-kirala modelli kamu özel ortaklığı projesi olan 3.056 yataklı sağlık kampüsü ihalesinde en düşük teklifi yıllık 319 milyon lira kira bedeli ile İtalyan Astaldi ile Türkerler İnşaat ortaklığı verdi. IC İçtaş İnşaat-Dia Holding yıllık 321,90 milyon lira kira bedeli, YDA İnşaat-Inso Sistemi SPA ise yıllık 322,5 milyon lira kira bedeli teklif etti. Türk-İtalyan işbirliğiyle üç yılda 2,4 milyar liraya tamamlanacak kampüs için Türkerler-Astaldi ortaklığı 25 yılda devletten 8 milyar lira kira alacak.

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı'nın dün gerçekleştirdiği ihalenin ilanına Ocak 2010'da çıkılmış, 9 firmanın ön yeterlilik almasının ardından teklif veren 3 firma nihai açık eksiltmeye çağrılmıştı. İçinde 9 ayrı hastane barındıracak olan Etlik Sağlık Kampüsü'nün 25 yıllığına işletilmesinde, devlet ve özel sektör 25 yıllığına ortak olacak, temel sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı doktorları tarafından verilirken, diğer destek hizmetler özel sektör tarafından karşılanacak. Kampüsün tamamlanmasıyla Başkent'in merkezi semtlerinde yer alan Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın ve Doğum Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Etlik Kampüsü'nde yapılacak 7 hastaneye taşınacak. Bu hastanelerin yerleri ise kazanan firmalarca otel, alışveriş merkezi gibi ticari alana dönüştürülecek. Uluslararası hastane standartlarında olacak binalar, en son teknolojiyle, sürdürülebilir enerji ve çevre duyarlılığıyla inşa edilecek. Kampüste hastane içi araçlar dışında hiçbir motorlu taşıt olmayacak. Tamamen yeşil alan, parklar ve otel yer alacak. Otoparkların tamamı yer altında olacak.

Nisanda gerçekleştirdiği ve 137,73 milyon lira ile YDA-Inso ortaklığının en iyi teklifi verdiği Kayseri ve dün gerçekleşen Etlik dışında Adana, Ankara-Bilkent, Bursa, Elazığ, Gaziantep, İstanbul-İkitelli, İstanbul-Bayraklı, Kocaeli, Konya-Karatay, Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projeleri, Isparta Şehir Hastanesi, Mersin ve Manisa Eğitim Araştırma Hastanesi projeleri bulunuyor. EKONOMİ SERVİSİ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.