ETÖ Destekçisi Yazar Gönderildi

ETÖ Destekçisi Yazar Gönderildi

SP lideri Kurtulmuş'tan Ergenekon tavrı... Yazılarında ETÖ sanıklarını destekleyen Milli gazete yazarı Afet Ilgaz'ın yazılarına son verildi...

Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'ne genel başkan olmasının ardından, Milli Gazete'de ve Milli Görüş camiasında, Ergenekon meselesi daha farklı yorumlanmaya başladı...

Milli Görüş'ün efsanevi Lideri Necmettin Erbakan'ın, Ergenekon davasında tutuklanan Mehmet Haberal için "İyi adamdır" anlamına gelen açıklamalar yapması herkesi şaşırtmıştı. Cemaatte Ergenekon'la ilgili tek yumuşak mesaj veren Erbakan Hoca değildi.

Hababam Sınıfı'nın yönetmeni Rıfat Ilgaz'ın eşi Afet Ilgaz, uzun yıllardır Milli Gazete'de köşe yazıyordu. Afet Hanım, köşesinde kaleme aldığı yazılarda, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimlere destek veriyordu. Bu destek, muhafazakar camiada büyük tepki görüyordu.

Milli Gazete yönetimi, giderek tavrını sertleştiren Afet Ilgaz'ın yazılarına son verdi.

ERBAKAN'IN DANIŞMANINI DA

Şaban Kalafat, yıllardır Necmettin Erbakan'ın en yakınındaki isimlerden biri olarak biliniyor... Aynı zamanda Milli Gazete'de muhabirlik de yapan Şaban Kalafat, Ergenekon iddianamesinde eski milletvekili Emin Şirin'le yaptığı telefon görüşmesiyle gündeme gelmişti.

Emin Şirin, 12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'deki bir gecekonduda bulunan bombalarla ilgili olarak 18 Ağustos 2007 tarihinde gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Şirin, poliste bir gece geçirmişti.

Savcı Öz'ün iddianameye eklediği ve Başbakan Erdoğan'la ilgili iddialara da yer verilen bu telefon deşifresinde, Şaban Kalafat, Emin Şirin'e, Başbakan Erdoğan hakkında bazı iddiaları aktarıyordu.

Bu iddiaların sahibi Şaban Kalafat da Milli Gazete'de işten çıkarılan diğer isim oldu...

SIRADA ÜNAL MI VAR

Milli Gazete'nin diğer köşe yazarı Hasan Ünal'ın da yazılarında Ergenekon Terör örgütüne açıkça destek verdiği, yakında onun da gazeteyle bağının kesilebileceği konuşuluyor.

Kaynak: Medyasavar

Etiketler :