ETÖ ile mücadele için oyum;

ETÖ ile mücadele için oyum;

Ecevit'in eski koruma müdürü İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, 12 Eylül'deki referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in eski koruma müdürü İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, 12 Eylül'deki referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Ergenekon sürecinde demokratik çıkışlarıyla dikkat çeken Birgün, referandum konusunda da tavrının demokratikleşmeden yana olduğunu söyledi. Referandumu, darbecilerle bir hesaplaşma fırsatı olarak gören Birgün, 'hayır' kampanyası yürüten çevrelerin elinde mantıklı bir gerekçe olmadığının da altını çizdi. Birgün, "Halkoylamasında 'hayır' çıkarsa Ergenekondavası sekteye uğrayabilir. En çok bu nedenle 'evet' oyu vereceğim." dedi.

 

Recai Birgün, 2007 genel seçimlerinde CHPile yapılan ittifak sonucu DSP'den milletvekili seçilmiş, bir süre sonra partisinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Anayasa değişikliği paketinin tüm maddeleriyle Türkiye'nin lehine olduğunu anlatan Birgün, CHP ve MHP'nin 'hayır' kampanyasında paketin içeriği dışındaki her şeyi konuştuklarını, konuyu çok ilgisiz noktalara taşıdıklarını kaydetti. Pakette özellikleAnayasa Mahkemesive HSYK'nın yapısını değiştiren maddeleri önemsediğini belirten Birgün, "Anayasa değişikliği ile üst yargının son dönemlerde takındığı tavırların normalleşeceğini düşünüyorum. Ergenekon davalarına bakan hakimlerle ilgili alınan kararları hepimiz gördük. Mevcut yapıda bir kurumda 7 kişi, diğerinde 11 kişi Türkiye'nin geleceğine karar veriyor. Demokrasiyle ilgili olmayan bir yöntem var. Yeni düzenleme bu yapıyı değiştirecektir." diye konuştu. Halkoylamasından 'hayır' sonucu çıkması durumunda Ergenekon davasının sekteye uğrayabileceği düşüncesinde olduğunu söyleyen Birgün, en çok da bu nedenle pakete 'evet' oyu verilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Türkiye'de toplumun çok bilinçlendiğini, bu doğrultuda referandumdan 'evet' oyu çıkacağını ifade eden Birgün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halk neyin ne olduğunu fark etmeye başladı ki artık 'darbeciler yargılansın' diyor. Ergenekon davası halkın gözünü açtı; darbe süreçlerinin nasıl oluştuğunu insanlar anladı. Bu işlerin içeriden ve dışarıdan operasyonlarla, korku politikalarıyla bilinçli olarak yapıldığı anlaşıldı. Anayasa değişikliği, darbeci zihniyetlerle bir mücadele ve hesaplaşma fırsatıdır. Bunu iyi değerlendirmek gerekir." 

 

ZAMAN

Etiketler :