ETÖ Sokak çocuklarını kullanmış!

ETÖ Sokak çocuklarını kullanmış!

Kabul edilen iddianamede sokak çocuklarına silah, uyuşturucu ve bilgi taşıttırıldığı belirtiliyor.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen iddianamede sokak çocuklarına silah, uyuşturucu ve bilgi taşıttırıldığı belirtiliyor.

 

Ergenekon kapsamında yürütülen soruşturmanın iddianamesinde önemli bilgiler yer alıyor. Gizli tanık Efe'nin verdiği ifadeye göre 90 tane her yaştan çocuk silah, uyuşturucu ve bilgi taşımada kullanılmış. Efe kod adlı gizli tanığın verdiği bilgiye göre Erzincan ve Çevresindeki Sokak Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı İ.M. isimli şahıs ve emrindeki çocukların yıllarca Ergenekon için çalıştığını belirtiyor. İ.M'nin örgüt tarafından infaz edileceğini kendisine söylediğini belirten Efe kod adlı gizli tanık, bunun üzerine İ.M.'ye Ankara'ya gitmesi tavsiyesinde bulunduğunu ve İ.M'nin de Ankara'ya gittiğini ifade ediyor. Efe bu tavsiyesinden sonra İ.M'nin Ankara'ya gittiğini ve bir daha gelmediğini dile getiriyor.

 

İ.M. isimli şahısın her hafta alaya giderek Albay Recep Gençoğlu'na bilgi verdiğini belirten Efe kod adlı gizli tanık, bu şahısların her hafta ava giderken dağda toplantı yaptıklarını ve cep telefonlarını da yanlarına almadıklarını söyledi.

 

Ergenekon'un sivil sorumlusunun Erzincan Avcılar Derneği Başkanı Y.B. olduğunu dile getiren gizli tanık Efe, Baş'ın Ergenekon sanığı Tuncer Paşayla samimi fotoğrafları olduğunu kaydediyor. Efe kod adlı gizli tanık, Baş'ın ve yanında çalışan kardeşinin evindeki, işyerindeki bilgisayarlar ile laptoplarında önemli bilgilerin olduğunu da sözlerine ekliyor.

 

 

Etiketler :