ETÖ Üyelerinin şok diyalogları

ETÖ Üyelerinin şok diyalogları

Türk-Kürt çatışması çıkarmaya yönelik eylemler gerçekleştirdiği öne sürülen ETÖ şahısları arasında geçen şok görüşme

Ergenekon'da sıra, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği dava dosyasına geldi. Duruşmada dernek yöneticisi ve Ergenekon sanığı Taner Ünal ifade verdi. Derneğin Kürt-Türk çatışması çıkarmak için faaliyet yürüttüğü iddia ediliyor.

Danıştay'dan sonra Asrın Davası'yla birleştirilen bir dava da "Vatansever Kuvvetler Güç Birliği" davasıydı. İddianamede Vatansever Kuvvetler Güçbirliği adlı dernek, iddia edilen ETÖ'nün güdümündeki sivil toplum örgütlerinden biri olarak gösteriliyordu.

VKGB Derneği ilk olarak 2005 Mersin ve 2006 Diyarbakır bayrak yürüyüşleri ile gündeme geldi. İlerleyen süreçte Diyarbakır'daki dernek çalışanları valilikten silah ruhsatı alabilmek için kendi araçlarını kurşunlatmak iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı.

İddianamede, dernek yöneticileri ile bazı Ergenekon sanıkları arasındaki irtibatlara da yer veriliyordu. Derneğin, iddia edilen ETÖ'nün amaçları doğrultusunda Türk-Kürt çatışması çıkarmaya yönelik eylemler gerçekleştirdiği öne sürüldü. İşte derneğin başkan yardımcısı Ahmet Cinali ile Zeki isimli şahıs arasında geçen telefon görüşmesi.

ZEKİ: ...MERSİN YÜRÜYÜŞÜNDE DE ORADA DÖRT BİN TANE ASKER VARDI KİMSE FARKINDA DEĞİLDİ.

AHMET CİNALİ: EVET EVET ORADAN AYNI ŞEKİLDE ASKERLERİ ORGANİZE ETTİREBİLİRİZ ONU ASKERLERE ETTİRELİM

ZEKİ: YANİ.

AHMET CİNALİ: SİVİLLERİ ÇEKTİRELİM SİVİLLERİ ÇEKTİRELİM ..

ZEKİ: MERSİN'DE DE ASKERLER BAŞLADI ALMAYA BAYRAĞI SİVİLLERE DEVRETTİ. ÇEKTİK ONDAN SONRA ÇOCUKLARI

Bayrak yakma teşebbüsünden sonra yakalanan çocuklar böyle bir eylem yapmaları için kendilerine siyah takım elbiseli şahıslar tarafından para verildiğini iddia etmişti. Dernek bir yıl sonra da Diyarbakır'da ortaya çıktı. İddiaya göre Ahmet Cinali bu sefer Diyarbakır'dan bir uzman çavuşla konuşuyordu.

AHMET CİNALİ : KAÇ KİŞİ YAPABİLİRSİNİZ ? SAYI ÇOK OLURSA İYİDİR. ORAYA 400-500 METRE BAYRAK AÇTIRACAM. DAHA SONRA DA BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ YAPTIRACAZ.

SELAMİ SEDEF : TAMAM.

AHMET CİNALİ : ORGANİZE YAPTIRACAZ TAMAM MI ?

SELAMİ SEDEF : TAMAM ABİ.

Görüşmelerde yürüyüşe katılacak askeri personelin sivil giyimli olması isteniyordu.

AHMET CİNALİ : ORDA YİNE BİR ORGANİZASYON YAPIN, SİVİLLERİNİZİ ÇEKİN ASKER OLDUĞUNUZ BELLİ OLMASIN TAMAM MI ?

SELAMİ SEDEF : EVET ABİ.

AHMET CİNALİ : TABİİ SİLAHLARINIZI DA ALIN YANINIZA MUTLAKA.

Bu iddialarla ilgili bugün ilk kez Ergenekon Davası'nda hakim karşısına çıkan derneğin başkanı Taner Ünal, hakkındaki iddiaları reddeddi.

 

Etiketler :