ETÖ'cünün Metresi Rus Ajanı Çıktı

ETÖ'cünün Metresi Rus Ajanı Çıktı

ETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Albay Levent Göktaş'ın metresi Tatyana, Rus ajanı çıktı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ergenekon soruşturmasıyla tutuklanan emekli askerlere atfen söylediği “İyi ki bunlarla savaşa girmemişiz” sözlerini haklı çıkaracak önemli bir gelişme, Ergenekon'dan tutuklu emekli Albay Levent Göktaş ile ilgili yaşandı.

BAKÜ'DEKİ ‘KÜRŞAT'IN TATYANA AŞKI

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında geçtiğimiz Ocak ayında tutuklanan Emekli Albay Levent Göktaş'ın, 1992 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Rus ajanı Tatyana Markelova isimli bir sevgili edindiği ve bu sevgiliden gayrimeşru bir çocuğu olduğu ortaya çıktı. Göktaş'ın 1992'de Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda ‘Kürşat' kod ismiyle Azerbaycan'da Kaşif Kozinoğlu ile birlikte görev yaptığı ve bu görevi sırasında Rus ajanı olduğu ve silah şirketlerine danışmanlık yaptığı iddia edilen Tatyana Markelova ile birlikte olduğu belirtildi.

VAKİT, GÖKTAŞ'IN AJAN SEVGİLİSİ TATYANA'YA ULAŞTI

Öte yandan Vakit gazetesi, Levent Göktaş'ın Rus ajanı olduğu iddia edilen sevgilisi Tatyana Markelova'ya ulaştı. Sorularımız karşısında panikleyen Tatyana Markelova, Levent Göktaş'ın hem kendisine, hem de çocuklarına çok iyi baktığını söyledi. Ekonomik açıdan Göktaş'tan yardım aldıklarını itiraf eden Markelova, şu anda bir Rus-İngiliz şirketine danışmanlık yaptığını söyledi. Markelova'nın, Rusya'ya ne tür bir danışmanlık yaptığı konusundaki sorumuza cevap vermekten kaçınması ise dikkat çekti. Markelova'nın sorularımız karşısında ısrarla “Bana nasıl ulaştınız? Telefonumu size kim verdi? Bana isim söyleyin?” şeklinde sorular yöneltmesi de manidar bulundu.

RUS SEVGİLİSİNDEN DOLAYI KARISI VE KIZI İNTİHAR TEŞEBBÜSÜNDE BULUNMUŞTU

Emekli Albay Göktaş ile ilgili ortaya çıkan bu skandal, Ergenekoncuların Rusya bağlantılarını göz önüne sererken, daha önce de Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Ulvia Seremova isimli bir Rus sevgilisi olduğu ortaya çıkmıştı. Ergenekon'dan aranırken Rusya'ya kaçan ve farklı bir isimle Türkiye'ye döndüğünde yakalanan Ersöz'ün eşi ve kızı Rus sevgiliden haberdar olunca intihar teşebbüsünde bulunmuştu.

KARISI BOŞANMAK İSTİYOR

Bu arada Ergenekoncuların Rus ajanı sevgili edinme geleneğinin son halkası olan Emekli Albay Levent Göktaş'ın ilişkisinin ortaya çıkmasından sonra, karısının da Göktaş'dan boşanmak istediği iddia edildi. Rus ajanı olduğu belirtilen Tatyana Markelova birlikteliğinden bir de çocuğu olan, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda idari kadrosuna atanan ve Kaşif Kozinoğlu ile birlikte Azerbaycan'da görev yapmış olan Levent Göktaş'ın kod ismi Kürşat olarak biliniyordu.

TATYANA'DAN OLAN OĞLUNA METE KÜRŞAT İSMİNİ VERDİ

1992'de Rus ajanı olduğu söylenen Tatyana Markelova ile tanışan ve 24 Mayıs 1994'te Bakü'de Markelova'dan bir çocuğu olan Kürşat kod isimli Levent Göktaş, oğlunun ismini ise Mete Kürşat koydu. 2002 yılına kadar annesi Markelova'nın soy ismini taşıyan Mete Kürşat Markelova, bu tarihte babası Levent Göktaş'ın başvurusuyla nüfus kütüğü Tokat'ın Erbaa ilçesine taşındı.


Vakit.

Etiketler :