ETSO’dan Pakistan’a destek çağrısı

ETSO’dan Pakistan’a destek çağrısı

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ve Kızılay Erzincan şubesi’nce, Pakistan'da selden mağdur olanlar için yardım kampanyası başlattı.

Kampanya hakkında bir açıklama yapan Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Aksu, kampanyaya hızlı bir şekilde organize ederek oradaki insanların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Kızılay Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, geçtiğimiz günlerde başlattıkları kampanyada bekledikleri desteği gördüklerinin altını çizerek, "Kampanyamız duyuldukça insanlar buna duyarlılıkla yaklaşıyor. Pakistan'daki durum pek iç açıcı değil. Durum çok vahim bir şekilde devam etmekte. Bu bir haftalık süreç sonrasından Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanımızla kampanyaya daha da büyütmeye karar verdik. Hedefimiz cumartesi gününe kadar toplamış olduğumuz malzemeyi yerine ulaştırmak. Burada kurulu çadırımızda kuru bakliyat, giyecek ve nakdi yardım topluyoruz. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odamızın da destekleri ile makbuz karşılığı yardımlar topluyoruz." dedi. Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç ise Pakistan'daki insanların durumunun iyi olmadığını ifade ederek, "Orada bir bayan elinde bir kap ile 'Ben oruçluyum akşama içecek suyum, yiyecek bir şeyim yok' diye feryat ediyordu. Biz de bu feryada duyarsız kalamazdık. Kızılay da güvenilir bir kuruluş olduğu için kampanyalarına destek vermek istedik. Erzincanlılar bu konularda çok duyarlı. Yardımı biraz daha hızlandırıp arttırmak için çalışıyoruz. Birkaç gün oda üyelerimizi ve esnafımızı ziyaret edeceğiz. İnşallah Cumartesi günüde toplanan yardımı ihtiyaç sahiplerine sevk edeceğiz." diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Aksu ise Pakistan'da ki insanlara yardım etmenin insanlık görevi olduğunu söyleyerek, Erzincan insanının bu konuda çok duyarlı olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :