EURO 2016'YA LALE LOGOSUYLA TALİBİZ...

EURO 2016'YA LALE LOGOSUYLA TALİBİZ...

EURO 2016'ya ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye'nin, adaylık süreci için 'Lale'den esinlenerek hazırlanan logosu, dün Swiss Otel'de görücüye çıktı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na İtalya ve Fransa ile birlikte talip olan Türkiye’nin, adaylık sürecinde hazırlanan logosu, dün Swiss Otel’de tanıtıldı. Lansman toplantısına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı gibi futbol dünyamızın önde gelen isimleri katıldı. Şampiyonaya ev sahipliği yapması planlanan şehir ve statların da açıklandığı toplantıda logonun ‘Lale’ temasıyla tasarlandığı belirtildi.

Karar 27 Mayıs’ta açıklanacak
Türkiye, Fransa ve İtalya, 15 Şubat 2010’a kadar dosyalarını UEFA’ya teslim edecek. 27 Mayıs 2010’da Cenevre’de toplanacak UEFA Yönetim Kurulu, adayları değerlendirecek ve EURO 2016’ya ev sahipliği yapacak ülkeyi belirleyecek.

Ne dediler?

Yaratıcılık!
Futbol Federasyonumuz’un 2016 Avrupa Şampiyonası adaylığı için tanıttığı logo, inanın beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Bu basit ve boş logo ile 28 Mayıs’a kadar yürüteceğimiz yarış, yapacağımız lobi çalışmaları, diğer iki güçlü aday Fransa ve İtalya’yı devre dışı bırakabilecek mi, doğrusu çok merak ediyorum. Logo’nun simgesi, Ebru sanatındanmış; Lale! Büro Ajans’tan Tayga Soysaltürk tasarlamış. İşe entel, dantel şahıslar girince böyle oluyor demek ki. Kendisini, yaratıcılığından dolayı tebrik etmek istiyorum... ABD’li bir şirket, kamu araştırması yapmış, 80 sayfalık rapor hazırlamış. Federasyon belli ki çok para harcamış, karşılığında bir lale almış! İşin acı tarafı, bu nihai logo Türkiye hakkında en ufak bir ipucu vermiyor. Eee, ülkeyi doğru dürüst tanıtmadan bir organizasyona ev sahipliği yapmak fazla hayalperestlik değil mi?

Mehmet Demircan (Fanatik)

Türkiye’yi temsil etmiyor
Futbol dışı branşlarda uluslararası turnuvalara adaylık başvurusunda bulunulurken, seçilen logolar ya da maskotlar, o branşın önemine göre değerlendirilir. Ama artık dünya ekonomisinde oldukça önemli bir yer tutan futbol da, hem de Avrupa gibi önemli bir kıtadaki şampiyonaya talip olursanız, biraz daha özen göstermeniz beklenir. Tesislerinizi, güvenlik garantinizi, organizasyon tecrübenizi iyi anlatmanız gerekir. İlk adım da önemlidir. Yani başvuru dosyanız. Eğer kapağına koyacağınız logo, 2016 başvuru dosyamızdaki gibiyse, ilk izlenim nasıl olur siz düşünün. Ülkeyi yansıtmayan, önemli bir tanıtım fırsatı yaratan böyle bir adaylığı anlatmayan logonuz belki de sizi baştan mağlup ilan edebilir. Bence özensiz hazırlanan logo, Türkiye’yi temsil etmiyor, sadece futbola hizmet ediyor.

Cem Şengül (Milliyet)

Grafiksel düzen yok
Logoya ilk baktığımda ‘lale’ olgusunu haberi okuyunca fark edebildim. Herkesin farklı bir düşüncesi olabilir. Ancak topun etrafındaki farklı renkler, sanki boya yapılmış gibi. Lale olduğunu belirtmek için yan yatırılmış. Ağlara giden top, anlamı da yaratılmak istenmiş olabilir.  8 ayrı rengin dağınık bir şekilde olması, tam bir grafiksel düzeni sağlamıyor. Kullanılan futbol topu, çok sıradan. EURO 2008 logosu çok daha tutarlıydı. Açıkçası aday ülkeler arasında en güzel logo tasarımı, İtalya’ya ait.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :