Ev sahibi olmak işte bu kadar kolay!

Ev sahibi olmak işte bu kadar kolay!

Bir tiryaki gibi 23 yıl boyunca her gün sigara parası biriktiren ayakkabı boyacısı Ali Elik, 4 katlı apartman sahibi oldu

Ordu ’nun Ünye ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan 56 yaşındaki 7 çocuk babası Ali Elik, 23 yıldır içmediği halde sigara parasını biriktirerek hem emekli hem de apartman sahibi oldu.

Elik, hayatında hiç sigara kullanmadığını ancak sigara kullansa harcayacağı parayla neler yapılabileceğini düşünerek, sigara parasını biriktirmeye karar verdiğini söyledi.

23 yıldır yaptığı birikimle hem emekli hem de ev sahibi olduğunu belirten Elik, şöyle devam etti:

”Ünye Konak Sineması’nda makinisttim. 1989 yılında makinistliği bıraktıktan sonra sigortamı nasıl öderim diye düşünmeye başlamıştım. Hayatımda hiç sigara içmemiştim. Her gün sigara içtiğimi var sayarak sigaraya harcayacağım parayı hanıma verdim ve biriktirmeye başladım. İlk birikimimle birkaç sene sigortamı ödeyerek emekli oldum. 7 çocuk var, eve sığamıyorduk, çok çocukla kiralık evde sürekli sorun oluyordu. Kendi evimiz yoktu. Eşimle bir evimiz olsun istedik ve içmediğimiz sigara parasını ev için biriktirmeye karar verdik, bugün 4 katlı binamız var. Hanıma verdiğim birikimi bankaya yatırdım, biriktirmeye devam ettik. Bu birikimle ilk olarak ahşap bir ev aldık ve orada 12 yıl oturduk. Daha sonra emekli paramıza, içmediğimiz sigara parasının birikimini de koyduk ve evimizi karkas olarak aldık. ”

"Evin inşaatı hariç çoğu işçiliğini ben yapıyorum"

Hayatı boyunca sürekli bir şeyler öğrenerek kendi işini kendisi yaptığını dile getiren Elik, ”Evi karkas aldıktan sonra boşta kaldıkça, ustaları izleyerek, onlara sorarak öğrendiğim şekliyle evin tuğlasını ördüm, sıvasını, elektriğini, suyunu, döşemesini, boyasını, parkesini yaptım. Evin inşaatı hariç, çoğu işçiliğini kendim yapıyorum. İlk ustalığımı evimde yaptım. Sinemada makinist olarak çalışırken elektrik işini de öğrenmiştim, evimin elektrik işini bile kendim yapıyorum” dedi.

”Çalışarak vaktimi geçiriyorum, hayatı boşa harcayıp ziyan etmiyorum”

Ali Elik, evini yaptıktan sonra da birikime devam ettiğini, ayakkabı boyacılığından elde ettiği kazancını da üzerine ilave ederek 4 katlı bina yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

”Bu evin inşaatına 2004 yılında başladım. İnşaat büyük maliyet isteyen bir iş. Bu binayı yaparken sadece sigara parası için kenara koyduğum parayla değil, ayakkabı boyacılığından elde ettiğim kazancımı da kullandım. Evi bu hale getirdikten sonra ailem bile şaşırdı. Ailemden bile yardım almadan her şeyi kendim yapıyorum. Evin tuvalet ve banyosunun inşaatı kaldı, oraların döşemelerini boş vakitlerimde yapmaya çalışıyorum. Akşamları televizyon başında oturmuyorum, burada çalışarak vaktimi geçiriyorum, hayatı boşa harcayıp ziyan etmiyorum.” Sigara içenlere tavsiyede bulunan Elik, ”Tiryakiler sağlıklarını ve geleceklerini düşünüyorlarsa sigarayı bıraksınlar. Bir sigara 7 lira. Her gün bu parayı kenara koyduğu zaman çocuklarının istikballerini bile kurtarabilirler” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.