Evanjelistler Out, Müslümanlar In

Evanjelistler Out, Müslümanlar In

Amerikalı Yahudiler arasında yapılan araştırma tartışma yarattı

Eski ABD Başkanı George W. Bush'un da üyesi olduğu, Amerika'daki tutucu Hıristiyan tarikatı Evanjelistler ileülkedeki Yahudiler'in birbirlerine yakın olduğu pek çok kişi tarafından genel kabul gören bir düşünce. Ancak ABD'de yaşayan Yahudiler arasında yapılan bir araştırma durumun hiç de düşünüldüğü gibi olmadığını ortaya koydu.

1000 ABD'li Yahudi ile yapılan '2012 Yahudi Değerler Araştırması'na katılanlara ülkedeki iki önemli Hıristiyan tarikat ile Müslüman topluluğa karşı olan yakınlıkları soruldu.

EVANJELİSTLERLE MESAFE

Araştırma sonuçlarına göre, ABD'li Yahudiler'in yüzde 47'si kendisini Mormon tarikatına yalın görüyor. Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı Mitt Romney'nin de üyesi olduğu Mormonlar'ı, yüzde 41.7'lik oranla Müslümanlar izliyor.

Ankete katılan Yahudiler'in sadece yüzde 20.9'u kendisini Evanjelist ya da aşırı muhafazakar Hıristiyanlar'a yakın hisittiğini belirtti.

"SONUÇLAR ŞOK EDİCİ"

Uluslararası Hıristiyan ve Yahudi Dostluğu Kurulu'nun başkanı Rabbi Yechiel Eckstein araştırmayı, "Evanjesit Hıristi,yanalar'ın İsrail'e verdiği destek göz önünde bulundurulduğunda sonuçlar şok edici" olarak nitelendirdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.