"Evet" çıktı, İsrail'i büyük korku sardı

"Evet" çıktı, İsrail'i büyük korku sardı

El Cezire: İsrail referandum sonrası Erdoğanizmin güçlenmesinden endişe ediyor

El Cezire televizyonu, referandum sonuçlarının İsrail’de rahatsızlık yarattığını öne sürerek, “İsrail referandum sonuçlarıyla birlikte Erdoğanizmin güçlenmesinden endişe duyuyor” yorumunu yaptı.

El Cezire’nin internet sitesinde yer alan yoruma göre İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazar günkü referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından yakın çevresine “Erdoğanizmin” güçlenmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı aktardı.

İsrail’in Türk ordusunun üst düzey kademelerini yakın müttefiki olarak gördüğünü savunan El Cezire, 1990’lı yıllarda Necmettin Erbakan’ın başında bulunduğu hükümet de dahil olmak üzere seçilmiş yarı İslambaşbakanların devrilmesinde İsrail’in de payı olduğunu öne sürdü.

El Cezire, Türkiye’deki referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından, Başbakan Netanyahu’nun Türkiye’deki gelişmeleri görüşmek üzere kabineyi acil olarak toplantıya çağırdığını kaydetti.

Ez Cezire’nin “İsrailli kaynaklar”a dayandırdığı iddiasına göre İsrail yönetimi, referandum sonuçlarından sonra Türkiye’nin Tel Aviv’den daha da uzaklaşmasından endişe duyuyor

Etiketler :