"Evet’ oyu MHP, BDP ve CHP’yi karıştırır"

"Evet’ oyu MHP, BDP ve CHP’yi karıştırır"

“Referandumda ‘Evet’ çıkarsa MHP, BDP ve CHP’yi çok karıştıracağını düşünüyorum." diyen Mehmet Kamış ve Okay Gönensin'den referandum değerlendirmesi:

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Habertürk TV’de 12 Eylül’de oylanacak yeni Anayasa teklifi konusu tartışıldı. Programa Vatan Gazetesi Yazarı Okay Gönensin ile Zaman Gazetesi Yazarı Mehmet Kamış katıldı. Referandum değerlendirmelerinde partiler ve liderlerinin anayasa değişikliğini halka anlatmak yerine icraatlarını gündeme çıkardığı ve karşılıklı sataşmaların yapıldığı konuşuldu. Referandum mitingleri konusunda Mehmet Kamış, “Başbakan’ın anayasa değişikliği yerine icraatlarını anlatmasını yadırgıyorum. Kılıçdaroğlu ve MHP’nin buna karşı çıkıyor, ama neden karşı çıktığını açıklamıyor.” dedi.  Okay Gönensin, referandumda ‘Hayır’ oyu fazla çıkarsa diğer partilerin neden ‘Hayır’ çıktığını açıklayamayacağını söyledi.


REFERANDUMLA SEÇİM BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI

Mehmet Kamış, referanduma karşı çıkan MHP, BDP ve CHP için şu cümleleri kullandı: “Referandumda ‘Evet’ çıkarsa MHP, BDP ve CHP’yi çok karıştıracağını düşünüyorum. Çünkü neden ‘Hayır’ dediklerini açıklayamıyorlar. “ “Bu seçim partileri çok karıştıracağa benziyor.” ifadesini kullanan Kamış, “MHP, BDP ce CHP 'hayır' diyor. Bu üç partinin ‘Hayır’ demesine rağmen oylarının az çıkması MHP, CHP ve BDP’yi çok karıştırır. Parti içinde bir sorgulama başlar.” diye konuştu. Kamış sözlerini söyle sürdürdü:  Bu bir genel seçim değil. Genel seçimle ilgili AKP, MHP ve CHP ile ilgili problemleri olanların hesaplaşacağı bir yer değildir. Bu yüzden referandum genel seçimden ayırt edilmelidir.”

NEDEN HAYIR DEDİKLERİNİ AÇIKLAYAMAZLAR

Okay Gönensin, referanduma 'Hayır' çıkarsa bu partilerin neden ‘Hayır’ dediğini açıklayamadığını söyledi. Gönensin, “Eğer referandumda yüzde 49,5 bir sonuçla ‘Hayır’  çıkarsa ‘Tayyip Erdoğan yenildi’ olacak. Eğer bu referandumda ‘Evet’ çıkar ve yüzde 60’ları bulursa o zaman da ‘Tayyip Erdoğan kazandı’ olacak. “ şeklinde konuştu.
 

Moralhaber.Net

Etiketler :