'Evet'çi ülkücülere ağır hakaret

'Evet'çi ülkücülere ağır hakaret

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumda 'evet' oyu verecek ülkücüleri asalağa benzetti.

Ülkücüleri iktidarların asalağı haline gelmekle suçlayan Toskay, ülkücünün eskisi yenisi olmayacağını söyledi. Antalya'da bayramlaşma programına katılan Tunca Toskay, Başbakan Erdoğan'a 'Bulmuşsun hayatının bir döneminde ülkücülükle yolu kesilmiş olan bir takım adamları oraya buraya çıkarıyorsun konuşturuyorsun.' diyerek, şöyle konuştu: "Şimdi beyler, şu eski ülkücü şeysi var ya, bu hareket bu eski ülkücü hastalığından arınacak. Ülkücünün eskisi olmaz. Yaklaşık 30 yıldır iktidardaki siyasi partilerin asalağı haline gelmiş adamlar ülkücü olamaz. Anavatan Partisi iktidarında eski ülkücüler onların eteklerinde. Doğru Yol Partisi iktidarda, eski ülkücüler asalak halinde onların eteklerinde. AKP iktidarda ihalelerden pay kapıyorlar. Kime ne yapıyorlar. Partilerini öyle finanse ediyorlar. Evveliyata gelince eski ülkücü. Yok öyle hikaye. Ülkücü ülkücüdür. Eskisi olmaz."

Toskay, konuşmasında Tarsus'ta Başbakan Erdoğan ile iftar yemeğine katılan Ülkü Ocakları Kurucu Başkanı Ramiz Ongun'u da hedef aldı. "Adamın biri gitmiş Tarsus'ta Sayın Başbakan ile beraber iftar etmiş oturmuş. Ağzına geleni MHP'ye söylüyor." ifadelerini kullanan Toskay, Ongun'u AK Parti'nin kuyruğuna yapışmakla itham etti: "Biz öğrenmek istiyoruz kardeşim. Senin bu kararını verme konusunda başbakan seni nasıl etkiledi. Bize onu açıkla. Birinci madde. İki, herkes gelsin bu ülkücülerin elini öpsün. Neden mi? Genel başkan seçilirken ne kadar sağ duyulu oldukları ortaya çıktı mı? AKP'nin kuyruğuna yapışanları değil, sapına kadar ülkücüleri genel başkan seçti bu camia. Herkes gelsin ülkücülerin elini öpsün."

Toskay, MHP milletvekillerinin de katıldığı bayramlaşmada, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın AK Parti'nin yandaşı haline geleceğini iddia etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş felsefesinin yok edileceğini savunan Toskay, anayasa değişikliğinin Pasifik ötesinden gelen bir proje olduğunu ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ı Yüce Divan'la tehdit eden Toskay, "Başbakan neye mahkum. Başbakan talimatı pasifik ötesinden aldı geldi, bu işi yapmaya memur edildi. Onun çıkışı yok. Ama kişisel bir problemi daha var. Bunu yaptığınız zaman vatana ihanetten yargılanırsınız. Rüşvet yolsuzluk, usulsüzlük konusunda da dosya bu kadar, oradan da yargılanacaksınız. Eğer 'evet' çıkmazsa bu araba fen tutmaz yokuş aşağı, vitesten de atmış vaziyetteler. Doğru duvara toslayacaklar. O duvar da Yüce Divan. Oradan kurtulmaya çalışıyor." diye konuştu.

CİHAN

Etiketler :