Evliliklere sanal dünya darbesi!

Evliliklere sanal dünya darbesi!

TÜİK verilerine göre sosyal paylaşım siteleri evlilik bitiriyor.

İstatistiklere göre boşanmaların yüzde 35'i Facebook yüzünden gerçekleşiyor. Uzmanlara göre sohbet için başlayan mesajlaşmalan aile kurumunu zedeliyor.

Son yıllarda sosyal paylaşım siteleri, boşanmalarda ilk neden olarak öne çıkmaya başladı. Türkiye İstatistik kurumu verilerine göre İzmir'de 2012 yılının ilk 10 ayında gerçekleşen boşanmaların yüzde 35'i, sosyal paylaşım sitesi Facebook nedeniyle gerçekleşti. Boşanma nedenlerinde, aldatma ilk sırayı aldı. Aldatıldığı için boşanma davası açan erkek sayısının artış gösterdiğini belirten yetkililer, "Eğitim seviyesi düşük, alkol ve madde bağımlısı erkek, eşine ilgi göstermeyince, onu arayışa itiyor. Bu durum, kadını en kolay ulaşabileceği araç olan internete yöneltiyor. Burada yeni arkadaşlıklar kurulup, aile yapısı zedelenebiliyor" dedi.

TÜİK verilerine göre 25-29 yaş arasında boşananların oranı yüzde 15,5, 40-44 yaşlarında boşananların oranı yüzde 14 oldu. 54 yaşın üzerindeki 10 bin 505 erkek, boşanan hemcinslerinin yüzde 8.7'sini oluşturdu. Kadınların yüzde 20,7'si 30-34 yaşlarında eşlerinden ayrıldı.

MESAJLA BAŞLIYOR

Çok genç yaşta boşanmaların artığını belirten uzmanlar Facebook'taki en büyük tehlikenin, ilk aşkların izine tek tuşla ulaşılması olduğunu, sohbet için başlayan mesajlaşmaların ise evlilikleri bitirdiğini söyledi.

Fotoğraflar delil sayılıyor

Sosyal paylaşım sitelerini kullananlar arasında yapıyan bir araştırmaya göre evde kim erken uyuyorsa, diğeri mutlaka internet başına geçiyor. Açılan boşanma davaları dilekçelerinde osyal paylaşım sitelerinde yayınlanan fotoğraflar delil olarak gösterilebiliniyor.

Evlilikler sanal oluyor

Araştırmalara göre Facebook ya da Twitter üzerinden yapılan evlilikler de kısa sürüyor. Uzmanlar sanal
ortamda birbirlerini tanımadan gerçekleştirilen evliliklerin iki yılda bittiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.