Evliya Çelebi, üç farklı şehirde anılacak

Evliya Çelebi, üç farklı şehirde anılacak

Bu yıl doğumunun 400. yılı kutlanan büyük seyyah Evliya Çelebi, önümüzdeki hafta üç farklı şehirde, üç ayrı etkinlikle anılacak.

Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Merkezi'nin düzenlediği ilk etkinlik, 22 Mart Salı akşamı Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Semih Tezcan'ın 'Büyük Seyyah, Dâhi Yazar Evliya Çelebi', Dr. Nuran Tezcan'ın da 'Evliya Çelebi'nin Ankara'sı' başlıklı birer konuşma yapacağı etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu da 17. yüzyıl bestekârlarının eserlerini icra edecek.

İkinci etkinlik, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Tanıtma Vakfı'nın düzenlediği 'Doğumunun 400. yılında Uluslararası Evliya Çelebi Sempozyumu'. 23-26 Mart günlerinde Kütahya'da gerçekleşecek sempozyuma Türkiye'den ve yurtdışından çok sayıda bilim adamı katılıyor.

Bu haftanın Evliya Çelebi'ye ilişkin son etkinliği ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. 25 ve 26 Mart günlerinde gerçekleşecek 'Doğumunun 400. Yılında Bir Seyyahın İzleri: Evliya Çelebi' başlıklı sempozyum, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapılacak. 25 Mart günü saat 10.00'da Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın başkanlığında gerçekleşecek ilk oturumda, gazetemiz yazarlarından Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Hilmi Yavuz 'Evliya Çelebi, Rasyonalite ve Masal Uydurma İşlevi' başlıklı bir bildiri sunacak. Sempozyum kapsamında ayrıca, 26 Mart'ta Rumeli Hisarı, Galata, Eyüp Sultan Külliyesi, Saçlı Abdurrahman Camiisi, Marmara Surları, Sümbül Sinan Camiisi, Rüstem Paşa Külliyesi, Mısır Çarşısı, Sultanahmet Camiisi, Alayköşkü, Bayezid Külliyesi, Kapalıçarşı, Süleymaniye Külliyesi, Zeyren Pantokrator Manastırı ve Sarnıcı, Üsküdar Mihrimah Sultan ve Atik Valide Sultan Külliyesi'ni kapsayan bir kültür gezisi gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :