Evren ezanı Türkçe okutucaktı

Evren ezanı Türkçe okutucaktı

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sami Uslu, ilginç bir anısını paylaştı

Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sami Uslu, Kenan Evren'in ezanın Türkçe okunması konusundaki düşüncesinden umre ziyareti sırasında vazgeçtiğini söyledi.

Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Sami Uslu, yaşadığı ilginç hatıraları paylaştı.

1984 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Cidde Din Hizmetleri Müşaviri olduğu dönemde, Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in umreye geldiğini anlatan Sami Uslu, tavaf sırasında bir kişinin okuduğu duaları söylemek istemeyen Evren'in, kendisinden Türkçe tercüme yapmasını istediğini söyledi.

Uslu, şöyle devam etti:

"Akşam namazı sırasında ise Suudilerin protokolüne uyduğunu, bu yüzden sünneti kılmayacağını söyledi. Arkasındakilere de dönerek emir verdi. Cidde'ye döndüğümüzde ise Kenan Evren bana, 'İyi ki buraya gelmişiz. Umre dönüşünde bir karar çıkartarak ezanın tekrar Türkçeye çevirmeyi düşünüyordum. Ama baktım ki önümden Malezyalı, İranlı, Amerikalı geçiyor. Ezan her ülkenin kendi dilinde olursa din dinlikten çıkar. Bu yüzden vazgeçtim' dedi. İki ay sonra ise Milli Güvenlik Konseyi üyeleri umreye geldi. Kendilerine ´nasıl oldu bu iş´ diye sorduğumda bana, 'Cumhurbaşkanımız gelince biz durur muyuz? Onun yaptığını yapmak mecburiyetindeyiz. Onun için geldik' dediler."

Haber 7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.