Ey Müslüman zenginler paranızı fonlara yatırmayın

Ey Müslüman zenginler paranızı fonlara yatırmayın

IBF Başkanı Erol Yarar'ın, Müslüman zenginlere yönelik "Paranızı Batılı Fonlara yatırmayın" sözleri büyük alkış aldı

13. IBF'in açılışında konuşan IBF Başkanı Erol Yarar, İslam ülkelerinde sermaye sorunu olmadığını, sermayeyi yönlendirme sorunu olduğunu söyledi.

Yarar, konuşması sırasında İslam ülkelerinin birbirleri arasında gümrükleri kaldırmasını, vize uygulamasını kaldırmasını istedi. Yarar'ın konuşması salondaki işadamlarından büyük alkış aldı. İslam ülkeleri arasındaki çifte vergilendirmenin de sıkıntılara yol açtığını kaydeden Yarar, İslam ülkelerinin birlerinin topraklarında mülk edinmelerinin de önünün açılması gerektiğini dile getirdi. İslam ülkelerinin ekonomik ve sosyal olarak dünyadaki konumunun üzücü olduğunu söyleyen Yarar, “İslam ülkeleri dünya topraklarının yüzde 28'ine, dünya nüfusunun yüzde 22'sine sahip olmasına rağmen dünya ticaretinden aldığı pay yüzde 9'dur. Bu rakamlardan doğal kaynak ticaretini çıkardığımızda payımız yüzde 4'leri gerilemektedir” dedi.

PARANIZI BATILI FONLARA YATIRMAYIN
Yarar, şunları kaydetti: İslam dünyasında servetin birikiminden ziyade servetin doğru yönlendirilmesi problemi vardır. İslam dünyasının büyük kaynakları, gelişmiş ülke fonlarında değerlendirilmeye çalışılmakta. Bizler ise her kaynağı bir emanet olarak görmekte, her kuruşun hesabını vereceğimiz bu kıymetli kaynakların İslam ülkelerine yatırılmasının zorunluluk olarak görülmesini arzu ediyoruz. İslam Konferansı Teşkilatı'na ve üyesi bulunan ülke yöneticilerine çok önemli görevler düşmektedir.”

YARAR'IN ALKIŞLANAN ÖNERİLERİ
-İslam Konferansı Teşkilatı için gümrük vergileri acilen kaldırılarak ticaret serbestleştirilmeli.
-İslam Konferansı Teşkilatı üye ülkelerinin işadamlarına vize uygulaması kaldırılmalı.
-Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları acilen imzalanmalı.
-İslam Konferansı Teşkilatı içi vatandaşların mülk sahibi olabilmesi sağlanmalı, para transferleri, finans sistemi entegrasyonu ve karşılıklı teminat sistemleri geliştirilmeli.
-İslam ülkeleri arasında IMF benzeri bir fon kurularak kriz dönemleri yardımlaşması temin edilmeli.
-Hisse senedi ve emtia borsaları İslam Konferansı Teşkilatı bünyesinde iş yapabilecek şekilde kurulmalı.
-İslam ülkeleri, kendi standart normlarını oluşturarak Helal Gıda gibi önemli konularda işbirliğine gitmeli.

ekoayrinti.com

Etiketler :