Eylemcinin annesi eli boş geri döndü

Eylemcinin annesi eli boş geri döndü

Televizyondan kızının eylemlere katıldığını gören annenin mücadelisini örnek alan bir başka anne eylemcilerin yanında gördüğü oğlunu götürmek için Edirne'ye gitti ancak o diğer anne gibi şanslı değildi.

 Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen ve kente girişlerine izin verilmediğinden Babaeski'de bekleyen grubun arasındaki oğlunu eve götürmek için sabah ilçeye gelen anne, oğlunu ikna edemeyince İstanbul'a döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Babaeski'de TEM Otoyolu'ndaki dinlenme tesisinde bekleyen grubun arasındaki oğlu 22 yaşındaki Muammer Kaya'yı televizyonda görünce sabah dünürüyle Babaeski'ye gelen Dudu Kaya, yaklaşık 10 saat boyunca oğlunu eve götürmek için ikna etmeye çalıştı.

Psikolojik bozukluğu bulunan oğlunu ikna edemediği için gözyaşı döken kadın, otobüse binerek İstanbul'a döndü.

-AİLELER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Bu arada, eylemcilerin arasında bulunan ve Kurban Bayramı'ndan bu yana eve gitmediği öğrenilen Emrah Y'nin (17) ağabeyleri Barış ve Fatih Y. de Babaeski'ye geldi.

Babaeski Jandarma Komutanlığına başvuran Barış ve Fatih Y, aradıkları kardeşleri Emrah Y'nin, Babaeski'de olduğunu televizyondan öğrendiklerini söyledi.

Kardeşine telefonla ulaşmalarına rağmen yerini bir türlü bildirmediğini belirten Barış Y, her aradıklarında ''iyi olduğunu ve merak etmemeleri gerektiğini'' söyleyen kardeşini eve götürmek istediklerini bildirerek, jandarmadan yardım talep etti.

Jandarma ekipleriyle eylemcilerin bulunduğu dinlenme tesisine gelen 2 kardeş, daha sonra eylemcilerin arasındaki Emrah Y. ile görüştü. İki saat süren ikna çabasından sonra 3 kardeş, birlikte İstanbul'a döndü.

Bu arada, gruptan 5 kişinin daha ayrıldığı öğrenildi.

AA

Etiketler :