Eymen Nur: Rejim beni açlığa mahkum etmek istiyor

Eymen Nur: Rejim beni açlığa mahkum etmek istiyor

Mısırlı muhalif Eymen Nur hürriyetine kavuştuktan bir ay sonra tekrar gündemde.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Mısırlı muhalif Eymen Nur, faaliyetlerini kısıtlamak için, rejimin bir takım girişimlerde bulunduğunu söyledi. Avukat olan Eymen Nur'un Baro'dan çıkarıldığı ve en az altı yıl avukatlık yapamayacağı konusunda bilgiler de basına sızdı.

Yarı resmi bir gazeteye açıklamalarda bulunan Nur, kendisine bu konuda henüz bir bilgi ulaşmadığını ancak, bu şekildeki bir girişimin kendisinin Baro'nun faaliyetlerine katılmasını ve sendika başkanlığına aday olmasını engellemeyi hedeflediğini söyledi.

Eymen Nur, son Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmuş, yaklaşık 1 milyon oy alarak Hüsnü Mübarek'ten sonra ikinci sırada yer almıştı. Sonrasında gelişen olaylarda partisinin resmi evraklarında sahtekarlık yaptığı suçundan kendisini yargıç önünde bulan Nur, 5 yıl hapse mahkum edilmiş, insan hakları kuruluşları ve ABD'nin baskıları sonucu 3 yıl hapisten sonra, geçen ay sağlık sorunları gerekçesiyle salıverilmişti.

Mısır Cumhuriyet Gazetesinde yer alan habere göre ise Eymen Nur, Baro'dan çıkarıldı. Habere göre Nur en az altı yıl avukatlık yapamayacak. Eymen Nur; 'Hapisten çıktığımdan beri rejim aç bırakmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor' dedi.

Kurucusu olduğ Yarın Partisi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada ise 'Adının Baro'dan silinmesi, bir insan olarak hayat hakkını elinden alarak onu köşeye sıkıştırmak ve intikam almak için yapılan girişimlerin bir diğeridir' denildi.

Etiketler :