Eyüp Çetin Dünya Evine Girdi

Eyüp Çetin Dünya Evine Girdi

Kayseri’nin tanınmış ailelerinden Ahmet Çetin’in oğlu Eyüp Çetin dün yapılan düğün merasimi ile dünya evine girdi.

 

Kayseri Kuşçulu Düğün salonunda yapılan düğün merasimine Kayseri, Ankara,Adana, Maraş ve Hatay’dan çok sayıda seçkin davetli katıldı. Salavatlar eşliğinde salona giren gelin Hafız Rabia Büke ve damat Doktor Eyüp Çetin heyecan ve mutluluklarını konuklarla paylaştılar.

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından ilahiler eşliğinde devam eden düğün merasiminde Adana Saimbeyli Vaizi olan damadın ağabeyi Mehmet Çetin konuşma yaptı.

Misafirlere teşriflerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Vaiz Mehmet Çetin konuşmasına Besmele-i Şerif ile başlayarak kısa bir duanın ardından “ Kıymetli misafirlerimiz hoşgeldiniz, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız  bırakmadığınız için Allah sizlerden razı olsun.Hayat boyu ve hayattan sonra da ahirette mutluluklar nasip etsin inşallah. Allahü teala bir ayetinde “Evlatlarınızı evlendirin,” buyuruyor..Eşler bir elmanın iki yarısı gibidir.  ‘Allahü teala size sizin nefsinizde aranızda rahmet kıldığı sevgi ve muhabbet kıldığı eşler nasip eder,’  buyuruyor ve bizlere evliliğin hikmetini haber veriyor.Çünkü Allahü Teala’nın varlığından başka hiçbir varlık yalnız ve tek değildir.Peygamber efendimiz ‘Bir kişi ile dört sebepten dolayı evlenilir; malı için, güzelliği için, ahlakının güzelliğinden dolayı ve soyu için.  Biz de erkek tarafı olarak babamızın çilelerle kazanmış olduğu helal parayla büyütüp okuttuğu kardeşimizemutlu bir yuva kurabilmesi için helal süt emmiş bir gelin aradık, Allah teala bizlere nasip etti, Allahü teala evlilik hazırlığında olan gençler mutlu olabileceği  helal süt emmiş eşler nasip etsin.Mutlu yuva için altı prensip vardır. Birincisi gelin ve damat birbirini çok sevecekler; çünkü aile sevgi üzerine kurulur.Sevgi olmazsa aile içerisinde bir azap, bir cehennem ortamı oluşur. İkinci prensip saygı; eşler birbirine saygı göstermezlerse aralarındaki sevgi ve muhabbet gider.Üçüncü prensip ise sabır; eşler birbirinin kusur ve ayıplarını görmezler ve bunu büyütürmezlerse  ve sabır göstermezlerse o aile devam etmez. Allahü teala kardeşlerimize sabırlar ihsan etsin. Hayatta karşılaştıkları meşakkatlere katlanabilmeyi göstermeyi nasip etsin. Hiç kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir.Peygamberlerden başka hiç kimse masum değildir. Erkeğin de kadının da ufak tefek hataları olabilir. Önemli olan bu hataları görmezden gelip problemleri aile dışına yansıtmamaya çalışmak gerekir. Karşılıklı anlayış ve sabır gerekir. Bir diğer prensip sadakattir.  Bir ayette Allahü Teala “Ümmetine söyle gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar,” buyurulmaktadır.  Kadının da erkeğin de sadakate önem vermesi gerekir. Kadının kendisini koruduğu gibi erkek de kendisini harama bakmaktan korumalıdır. Eşine karşı sadakat göstermesi gerekir. Bir diğer prensip de sağlıklı aile hayatıdır. Bunu da aile ilmihallerinden okuyup uygulamak gerekir. Değerli büyüklerim, Allah iki tarafı da mesut bahtiyar etsin. Sevgi ve muhabbetlerini artmasını niyaz ediyorum.. Allah-ü Teala bu gençlerimize hayatlarını islama göre yaşamayı nasip etsin,Allahü teale ele güne muhtaç etmesin, kendi kapısından  başka kapıya muhtaç etmesin inşallah. Sağlıklı sıhhatlı çocuklar nasip etsin, helal lokma ile büyümüş çocuklar nasip etsin. Anne ve baba salih ve saliha olursa inşallah kendisinden zuhur eden çocuklarda salih ve saliha olur. Allahü teala iki tarafı da utandırmasın İnşallah. Allah razı olsun” dedi ve konuşmasını yapmak üzere gelinin dayısı hoca efendiyi sahneye davet etti.

Yemek eşliğinde yapılan sohbetler takı töreni ve misafirlerin gelin ve damatla fotograf çekimiyle son buldu. Gelin ve damatın bugün Kayseri’den İstanbul’a havayoluyla gidecekleri bildirildi.

habername.com ekibi olarak çiftimize huzurlu bir evlilik diliyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.