Eyüp Sultan Camiinin Sonuna Gelindi

Eyüp Sultan Camiinin Sonuna Gelindi

ABD'denin Brooklyn şehrinde Türk İslam güneşinin en büyük eserinin bitmesine çok az kaldı.

Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyeleri Ibrahim Kurtulus ve Ali Çınar, Türk vatandaslarının çok yogun olarak yaşadığı Brooklynde iki Turk Camiisinden biri olan Eyup Sultan Camiisine destek cagrisinda bulundu. Geçici olarak 18ci cadde uzerinde yer alan Eyup Sultan Camiinin yeni merkezine gecmesi icin insaat calismalari son hizla bitirilmeye calisiliyor.
 
Dýþ cephesi, asansörleri, minberi ve iç tasarýmý tamamlanmak üzere olan Eyüp Sultan'da, gelecek yilin ikinci yarisi bitirilmesi öngoruluyor. Mülkiyeti Diyanet İşleri Baþkanlığına baðlý Türk-Amerikan Diyanet Ýþleri Vakfý'na ait camide, tüm çalýþmalar  son sürat devam ediyor.
 
YYVDK Uyeleri Kurtulus ve Cinar, Brooklyn ‘nin merkezinde olacak camii icin vatandaslarin maddi olarak destek vermelerini istedi. 600 metrekarelik bir alanda her katý 400 metrekareden oluþan 5 katlý yapýsýyla  400 kisilik konferans salonunu da iceren  camii’de ayni anda 1000 kisinin ibadet etmesi ongoruluyor,
 
Dernek Baskani Kenan Taskent’de yaptigi aciklamada dernek yonetimin elinden geldigince insaatin bitmesi icin ugrastigini ve vatandaslarimizin gecici suredir kullandiklari  bodrum katinda gelecek sene Kurban Bayramini kilmayacaklari mujdesini verdi. Kurban Bayraminda yaklasik 2000 kisinin camilerine geldiklerini belirten Taskent, Brooklyndeki yeni yer ile ihtiyacin cok sekilde karsilanacagini belirtti.
 
Eyup Sultan Camiisine yardim etmek isteyen vatandaslar checklerini 2812 Brighton  3rd st Brooklyn  NY 11235 adresine yollayabilir. Daha fazla detayli bilgi icin 718 332 5747 numaranin aranabilecegi bildirildi.

Cami İmamı ve Başkan Kenan Taşkent

Mihrap ve Minberin şu anki hali

Camiinin içinden görüntüler

Ali Çınar ve İbrahim Kurtuluş İnşaatın önünde

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :