Eyvah! Futbol hayatım bitti!

Eyvah! Futbol hayatım bitti!

Beşiktaş-Manisa maçında Rıdvan Şimşek'in ayağı kırıldı, pozisyonu gören tüm Türkiye'nin ise yüreği burkuldu.

-Kendini nasıl hissediyorsun?
Hafif ağrılarım var ama dünkü (önceki gün) kadar değil.

-Belki hatırlamak istemeyebilirsin. Çok talihsiz bir an. Neler yaşadın, ne oldu, pozisyonu anlatır mısın?
Bizim takımdan bir arkadaşım önüme top attı, tam olarak kimin attığını hatırlamıyorum ama tam topu önüme almak için dokunacaktım, Simpson kayarak geldi, benim ayağım da sağ ayak dizinin altında kaldı. Dış taraftan esneme olup kırıldı. Sağ dışta kırık var. Bilekte çıkık vardı, bağlar kopmuştu hastaneye geldiğimde. Doktorlarımız genç olduğum için çok çabuk toparlayacağımı söyledi. Bu bir avantaj benim için. İnşallah öyle olur, en kısa zamanda futbola geri dönerim.

"EYVAH! FUTBOL HAYATIM BİTTİ!"
-O an ayağının kırıldığını hissetin mi?
Hem hissettim hem gördüm. Ayağımın içeri doğru kaydığını gördüm. Düşerken bileğimin döndüğünü hissettim. Kalkmak istedim, kalkamadım. Ayağımı kıpırdatamadım bile.

"ÇOK ÜZÜLDÜM VE AĞLADIM"
-O an gözünün önünden neler geçti?
Neler geçmedi ki... Hangisini söylesem... 'Eyvah dedim, futbol hayatım bitti mi?' diye düşündüm. 'Acaba bir daha oynayabilir miyim' dedim. Çok düşündüm. Çok üzüldüm hata ağladım bile. Zordu ya. O an çok kötüydü. Allah kimseye göstermesin. Ciddi bir operasyon geçirdim ama doktorların söyledikleriyle rahatladım.

"SIMPSON SABAHA KADAR UYUYAMAMIŞ"
-Simpson'ın kasti bir hareketi olduğunu herhalde düşünmüyorsun?
Bence de kasti değildi. Direkt tabanla girmedi, dizi geldi. Kayarak topu almak istedi. Zaten kasti olsa hoca faul verirdi. Zaten bu sabah aradı. Bilerek yapmadığını, çok üzgün olduğunu söyledi. Elinden gelen her şeyi yapacağını, bir ihtiyacım olduğunda arayabileceğimi söyledi. Çok üzgün olduğunu söyledi. Hatta gece uyuyamamış.

-Kimler aradı, kimler geldi.
Telefonum hiç susmadı. Bütün akrabalar, eş dost aradılar. Dün (önceki) gece Nihat ağabeyle Necip 12'de gelip ameliyat sonuna kadar beklemişler. Gördüm onları ama fazla hatırlamıyorum. Bu sabah İbrahim Üzülmez ağabey geldi, Rüştü ağabey geldi. İbrahim Toraman telefonla aradı. Bu sabah başkan geldi. Hepsi aradı, hepsi geldi yani.

"RIDVAN DİLMEN’İN ARAMASINI BEKLERDİM"
-Senin adını Fenerbahçeli olan amcan koymuş. Rıdvan Dilmen gibi bir futbolcu olmanı istemiş. Rıdvan Dilmen aradı mı?
Hayır aramadı ama aramasını beklerdim.

-Futbola başladığın zamanlar, büyüyünce bende Rıdvan Dilmen gibi olacağım diyor muydun, böyle hayallerin var mıydı?
Tabii ki. Ben doğduğum zaman, Rıdvan ağabey çok iyi performans sergiliyormuş. Ondan dolayı ismim Rıdvan konmuş. Tabii ki ona benzetilmek, ayak uydurabilmek çok güzel bir şey benim için. Onun ismini taşıdığım için yada insanlar ona benzettiği için mutluyum.

"KADERİM UMARIM RIDVAN AĞABEY GİBİ OLMAZ"
- Rıdvan Dilmen de sakatlıklarla çok uğraştı, çok operasyon geçirdi. Hatta yaşadığı sakatlıklardan dolayı futbol oynayamaz hale geldi ve bırakmak zorunda kaldı. Hiç 'Rıdvan ağabeyle adım gibi kaderim de kesişti' diye düşündün mü?
Açıkçası düşündüm ama inşallah bundan sonra futbol hayatım Rıdvan ağabeyin yaşadığı talihsizliler gibi olmaz.

haberturk.com

Etiketler :