Ezan Hasreti Böyle Dindi!

Ezan Hasreti Böyle Dindi!

Antalya'da 'Zeytinköy' olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'nde cami olmaması nedeniyle mahalle muhtarı ilginç bir yola başvurdu.

Yeşildere Mahallesi'nde cami olmaması nedeniyle mahalle muhtarı Kemal Genbeş tarafından muhtarlık binasına ses sistemi kuruldu.

Ses sistemi namaz vakitlerinde Muratpaşa Camii'ne bağlanıyor ve ezanı mahalle sakinleri de duyabiliyor. Ezanın duyulabilmesi için muhtarlık binası önündeki elektrik direğine ses düzeneğini kuran muhtar Kemal Genbeş, "Camimiz olmadığı için doğal olarak minaremiz de yok. Mahallemizde cami olmadığı için merkezi bir anons sistemi kurduk. Bu sayede ezanı beş vakit muhtarlık binasının önündeki direkten duyabiliyoruz" dedi.

Ezan sesini sadece muhtarlık çevresindeki evlerin duyabildiğini anlatan Genbeş, "Mahallemizin büyük bir bölümü ezan sesini duyamıyor. Müftülük bize destek olursa bu ses düzeneğini mahallemizin muhtelif yerlerine de yaymak istiyoruz" diye konuştu.

Cami olmadığı için özellikle Ramazan aylarında büyük sıkıntı yaşandıklarını anlatan Genbeş, "Mahalleli iftarını, sahurunu ezan sesini duyamayınca bilemiyor. İbadetlerini yapmak için çevre mahallelerdeki camilere gidiliyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.