Ezan sesi sayesinde ölümden döndü

Ezan sesi sayesinde ölümden döndü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tarihi Kayaköy'ü gezmeye çıkarken kaybolan İngiliz turist, sabah saatlerinde jandarma tarafından bulundu.

Elbiseleri parçalanan İngiliz'in ezan sesini takip ederek yolunu bulduğu öğrenildi.

İngiliz Terrance Bellamy (59), dün öğle sıralarında eşi Barbara Smith ile birlikte Kayaköyü gezmeye geldi. Burada bir müddet tarihi Rum evlerini gezen Terrance Bellamy, daha sonra evlerin üst tarafında bulunan Şapel'e doğru yürüyüşe çıktı. Eşi Barbara Smith yorulup yarı yolda eşinin gelmesini beklemeye başladı. Eşinin aradan bir saat geçmesine rağmen dönmemesi üzerine aramaya başladı.

Eşini bulamayan Smith, Kayaköy'den ana yola çıkarak vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların olayı jandarmaya bildirmesi üzerine bölgeye Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı'na bağlı timler geldi.

Havanın kararmasına yakın olmasına rağmen Kayaköy'de arama çalışması başlatan jandarma, köylülerin de yardımı ile gece 03.00 sularına kadar iki koldan arama çalışmalarını sürdürdü. Aramalar sonuç vermeyince çalışmalar sabah erken saate ertelendi.

"EZAN SESİNİ TAKİP EDEREK KURTULDU"

Kayıp İngiliz Terrance Bellamy için jandarma ve köylüler sabah erken saatlerde yeniden arama çalışması yapmak üzere Kayaköy'e geldi.

Ekipler Kayaköy'deki evlerin arasında İngiliz turisti ararken, üzerindeki elbiseleri parçalanmış perişan vaziyette birinin kendilerine doğru koştuğunu fark etti. Yapılan kimlik tespiti sonrasında bu şahsın bir gün önce kaybolan İngiliz Terrance Bellamy olduğu belirlendi.

Jandarma ekipleri hemen İngiliz turiste su ve simit verdi. Bir şişe suyu soluksuz içen İngiliz turist, jandarma ekiplerine gece boyunca yaşadıklarını anlattı.

Yolunu kaybettiğini fark edince bir yere oturup geri dönüş yolunu düşündüğünü ifade eden Bellamy, "Hava kararınca bir Rum evine girdim. Geri dönüş yolunu bulamayacağım için daha fazla bölgeden uzaklaşmayayım diye burada uyumaya karar verdim. Gece ışıklar gördüm. Ama bölge uçurum ve kayalık olduğu için yerimden kıpırdayamadım. Kaybolduğum sırada ormanda gözlüğümü ve yanıma aldığım küçük eşyalarımı kaybettim. Gece hava soğuktu. Çok üşüdüm. Sabah erken saatte caminin ışıklarını gördüm. Gün ışıyınca ezan sesini takip ederek yürümeye başladım ve sizleri gördüm." diye konuştu.

Terrance Bellamy, jandarma otosuna alınarak kaldığı otele götürüldü. Barbara Smith, hayat arkadaşını otelin kapısında karşıladı. Kavuşma anında gözyaşlarını tutamayan çift, mutluluklarını birbirlerine sarılarak gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :