F.Bahçe - A.Gücü gerilimi yükseliyor!

F.Bahçe - A.Gücü gerilimi yükseliyor!

F.Bahçe'nin yanıtı gecikmedi! Fenerbahçe ve Ankaragücü arasındaki gerilim yükseliyor.

Ankaragücü Kulubü'nün Fenerbahçe'nin deneyimli oyuncusu Emre Belözoğlu'nu hedef alan sert açıklamalarına, Fenerbahçe Kulubü'nden yanıt gecikmedi.

İşte Fenerbahçe'nin, Ankaragücü'ne verdiği ultimatom niteliğindeki yanıt:

"Fenerbahçe forması giyen hiçbir sporcumuza ve mensuplarımıza hiç kimsenin hakaret etmesi, aşağılaması, küçük düşürmesi kabul edilemez.  Bir sporcumuza ya da mensubumuza her ne şekilde yapılırsa yapılırsın hiçbir saygısızlık, yasal yollardan karşılıksız bırakılmaz. Levent Çamur adlı Ankaragücü yöneticisi sporcularımıza ve mensuplarımıza yönelik olarak yaptığı saygısızlıktan,  Ankaragücü Kulübü ise yakışıksız basın açıklaması nedeniyle yasal yollardan karşılıklarını mutlaka alacaklardır.

Hafta sonu rakibimiz olan Ankaragücü Kulübü sahada haklı bir galibiyet almıştır. Bu galibiyetin hiçbir şekilde lekelenmesi mümkün değildir. Ancak her Ankaragücü maçı öncesinde ve sonrasında olduğu gibi bu sezon da bir Ankaragücü yöneticisinin sportmenlik dışı davranışları müsabakanın ve sahada alınan sonucun önüne geçmiştir. Maalesef her sezon maç öncesinde ya da maç sonrasında Ankara'da yaşanan bu olaylar artık yadırganmayan ve beklenen bir durum haline gelmiştir.

Ankaragücü'nün bugünkü yönetimi benzer olayların neden İstanbul'da Kadıköy'de yaşanmadığını kamuoyuna izah etmelidir Ya Ankara'nın havası Ankaragücü'nün bugünkü yöneticilerine cesaret vermekte ya da her sezon bir yönetici "akıl tutulması" yaşamaktadır. Her iki durumda da yaşananlar hoş olmadığı gibi bu tip olaylara sebebiyet veren "günlük kahramanların" akıbetleri de pek parlak olmamaktadır. 100 yıllık bir geçmişe sahip Ankaragücü kulübünün bugün yöneticisi olanların kendilerinin geçici, kurumların ise kalıcı olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak oturdukları koltukların ve mevkilerin ağırlığına yakışan şekilde davranmaları gerektiği ortadadır.

Öte yandan futbolcumuz Emre Belözoğlu dahil olmak üzere tüm sporcularımız Kulübümüz tarafından kendileri için belirlenmiş disiplin kurallarına uygun şekilde faaliyette bulunmak zorundadır. Aksine her türlü davranışlar Kulübümüz tarafından disiplin talimatı çerçevesinde cezalandırılmaktadır.

Buradan anlaşılmalıdır ki; eğer ceza gerektiren durum söz konusu ise bunun kararını yönetimimiz ya da ilgili üst kurum olan TFF verir. Bu tip açıklamalar futbolcunun kamuoyu önünde peşinen cezalandırılması anlamına gelmektedir ve buna kimsenin hakkı yoktur. Gayri ahlaki ve gayri hukuki olan bu girişimlere asla müsaade edilemez. Kaldı ki Ankaragücü'nün bugünkü yönetimi tarafından yapılan söz konusu açıklama geçmişi kurcalayarak mevcut olayı çarpıtmak ve kafa karıştırmak amacı gütmektedir bu durumun takdiri de kamuoyunundur." 

Etiketler :