F.Bahçe CAS Davasında İddialı

F.Bahçe CAS Davasında İddialı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün CAS davasını yürüten Av. Emin ÖZKURT önemli açıklamalarda bulundu.

Ø CAS Davası şike iddiasının konu edildiği bir dava değildir, Fenerbahçe CAS’da Davacıdır, UEFA ve TFF ise davalı taraflardır

 

Öncelikle belirtmek isteriz ki, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün CAS’taki davası bir şike davası değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü, bu davada davalı değil; bilakis davacıdır ve adalet talebinde bulunan taraftır.

 

Davanın konusu, ceza yargılaması çerçevesinde görülmekte olan şike davasının dışındadır. CAS davasına konu olan ihraç kararı, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden ihraç kararıdır. Kararın verildiği tarih itibarıyla gizliliğin söz konusu olması ve suçlamaların muhatabı olan kulübe hiçbir şekilde savunma hakkı tanınmadan cezalandırılmada bulunulması nedeniyle haksızdır, hukuksuzdur. Bu dava, Fenerbahçe’ye yapılan yargısız infaza karşı açılmış olan bir hukuk mücadelesidir, sonradan ortaya çıkan veriler ve gelişmeler bu gerçeği değiştirmeyecektir. Dolayısıyla, dosyaya UEFA tarafından sunulan Sayın Cornu’nun ifadesinin geri çekilmesi söz konusu olamaz. Bu konu TFF internet sitesinden duyuruldu ancak davada sunulan bir beyanın geri çekilmesi söz konusu olamaz, zira hukuk ciddi bir iştir.

 

Ø Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edildiği tarihte iddianame ortada yoktu, şimdi gerekçe olarak çok daha sonra ortaya çıkan bir veriye dayanılmaya çalışılması hukuken mümkün değildir.

 

Bilindiği üzere, Fenerbahçe’nin, TFF’nin ve UEFA’nın ortak eylemleri ile Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edildiği tarih 24 Ağustos 2011’dir, oysa iddianame 9 Aralık 2011 tarihinde mahkemece kabul edilmiştir.

 

Görülmekte olan davaya, neredeyse 4 ay sonra çıkan bir verinin (iddianamenin) ihraç kararının gerekçesi olarak UEFA tarafından sunulmaya çalışılmaktadır. Bunu anlamak ve hukuken kabul etmek mümkün değil. Bu durum, Fenerbahçe’nin karşı karşıya bırakıldığı haksızlığı gözler önüne sermesi bakımından önemli bulmakta ve kamuoyunun yüksek takdirlerine bırakmaktayız.

 

Ø CAS duruşması 22 Mart’ta gerçekleşecek

 

Davamız artık sonuçlanmaya yaklaşıyor. Önemli bir haber olarak, müvekkilim Fenerbahçe Spor Kulübü adına, UEFA’ya ve TFF’ye CAS’da açmış olduğumuz davanın duruşmasının 22 Mart Perşembe günü İsviçre’nin Lozan kentinde, CAS’ın merkezinde yapılacağını belirtirim. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.