F.Bahçe ile Bursa zirvede yalnız kaldı

F.Bahçe ile Bursa zirvede yalnız kaldı

Şampiyonluk yarışında Bursaspor'un puan kaybetmesiyle liderlik el değiştirirken bitime üç hafta kala gol krallığı ve puan durumu şöyle oluştu:

 

Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Galatasaray ile golsüz berabere kalan Bursaspor, liderliğiFenerbahçe'ye bıraktı.

 Bursaspor'u ağırlayan sarı-kırmızılılar, kaçırdığı 2 puanla şampiyonluk yarışında büyük yara alırken, 67 puanlı liderFenerbahçe'nin 6 puan gerisinde kalarak, Şampiyonlar Ligi şansını da zora soktu.

Ali Sami Yen'de golsüz eşitlikle biten karşılaşmada, her iki takım da gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İki takım da karşılaşmadan 1'er puanla ayrılırken, Bursaspor, Kasımpaşa'yı 1-0 yenen Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde kaldı.

Mecidiyeköy'deki maçta, Galatasaray Neill, 73. dakikada, Bursasporlu Zapotocny de 74. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe ise 76. dakikada Bekir'in golüyle Kasımpaşa'yı deplasmanda 1-0 mağlup etti ve 67 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Sahasında Büyükşehir Belediyespor'a 3-2 mağlup olan Gaziantepspor'un yanı sıra Gençlerbirliği ve Kayserispor da haftayı mağlubiyetle kapatan diğer takımlar oldu. Denizlispor-Ankaragücü karşılaşmasından gol çıkmazken, Beşiktaşsahasında Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından ligin bitimine 3 hafta kala, Denizlispor'un ligden düşmesi kesinleşti. Ligde Denizlispor ile Sivasspor arasındaki maçlarda Sivasspor'un üstünlüğü bulunuyor. Ligi Sivasspor, Diyarbakırspor ve Denizlispor'un aynı puanla bitirmesi halinde, üçlü averajda Sivasspor avantajlı durumda bulunuyor.

Turkcell Süper Lig'de 31. haftanın son maçında yarın Eskişehirspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

-GOL KRALLIĞI-

Gol krallığında Kayserisporlu Makukula, 20 golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu, 13 golle Gaziantepsporlu Souza, 12 golle Beşiktaş Bobo, 11 Golle Trabzonsporlu Umut Bulut ve 10'ar golle FenerbahçeliAlex, Galatasaray Baros ve Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek izledi.

Turkcell Süper Lig'de, 31. hafta maç sonuçları, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

-SONUÇLAR-

Gençlerbirliği-Antalyaspor: 0-2

Denizlispor-Ankaragücü: 0-0

Kayserispor-Manisaspor: 1-2

Beşiktaş-Sivasspor: 2-2

Kasımpaşa-Fenerbahçe: 0-1

Gaziantepspor-B.Belediyespor: 2-3

Galatasaray-Bursaspor: 0-0

Etiketler :