F.Bahçe'den flaş Volkan açıklaması

F.Bahçe'den flaş Volkan açıklaması

Fenerbahçe yöneticileri Mahmut Uslu ve avukat Deniz Aytöre, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptılar

Öncelikle sözü alan Deniz Tolga Aytöre,Volkan Demirel'in yaşadığı olayları anlattı ve Kazakistan mücadelesindeki olayların nasıl geliştiğini detaylıca paylaştı.

İŞTE AYTÖRE'NİN SÖZLERİ...

"Bizim bu toplantıyı düzenleme amacımız, organize bir şekilde gergin hale getirilmeye çalışılan spor organizasyonların üzerine gitmektir. Yaşanan olayların daha doğru bir şekilde yansıtmamız bir ihtiyac haline geldi. Bu olaylar sonucunda zarar gören arkadaşlarımız var, hepsi adına üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Her olayda Fenerbahçe suçluymuş gibi gösterenlere dur dememiz gerekiyor"

"VOLKAN VE EMRE ÜZERİNE..."

"Volkan Demirel ve Emre üzerine uzun zamandır organize bir şekilde gelinmişlik var, sürekli bu oyuncularımız üzerine spor dışı söylemler var, artık bunların geride bırakılması lazım. Volkan, milli formayı taşıyor ve ısınmaya çıkıyor, bu sırada da birçok küfüre maruz kalıyor ve üzüntü veren de milli takım kaptanı bu saldırıları kendisi ortadan kaldırmaya çalışıyor. Burada ya federasyonun ya da devlet görevlilerin olaya müdahale etmesi gerekiyordu, yapmadılar. "

"TERİM, KENDİ ARABASINI DA..."

"Yaşanan olayın ardından yedek kulübesine işaret ediyor, müdahale gelmiyor ve daha sonra da futbol oynanacak olan ortamın olmamasından dolayı sahayı terk ediyor. Daha sonra da Fatih Terim ile görüşüyor ve Terim de kendisini haklı buluyor ve kendi arabasını da tahsis edebileceğini söylüyor. Volkan stattan ayrılıyor ancak daha sonra Türkiye'nin bir sıkıntı yaşamaması için yeniden stada geliyor"

"VOLKAN'IN YANINDA TEK BİR KİŞİ YER ALMIYOR"

"Stada geldikten sonra da kendisine tribünlerden küfür eden bir kişi getiriliyor ve şikayetçi olup olmadığı soruluyor. Bu kişilerden şikayetçi olduğunu söylüyor Volkan ve yaklaşık maçtan 2.5 saat sonra da stattan ayrılmak zorunda kalıyor. Buraya kadar normal. Daha sonra ise Volkan'ın yanında tek bir kişi yer almıyor, ne federasyondan ne de güvenlik güçleri tarafından. Volkan stattan ancak kulübümüzün güvenlik personeli ile ayrılmak zorunda kalıyor. Hiçbir başarı, Türk insanın annesinden, kızından, eşinden önemli değildir. Bizim üzüldüğümüz konu şu 6222 sayılı yasanın uygulanmasında eğer Volkan Demirel'e yapılan eylemleri cezalandırılmıyorsa yapacak bir şey yoktur."

"BÜYÜK RESMİ GÖRMEK LAZIM"

"Bu kadar sıklıkla edilen küfürlerin failleri bulunmuyorsa burada bir sorun vardır, sistemsel bir sorun. Büyük resmi görmek lazım, bir yere ihale etmemek lazım. Bu tek başına federasyonun, kulüplerin, taraftar gruplarının çözebileceği bir iş değil. Başkanımız Yıldırım, bu durumların altını çizdi ama fayda etmedi."

"MAKSADINI AŞAN EYLEMLER VARSA..."

"Basın mensubu arkadaşlarımızın konu hakkında hassasiyetleri var. Maksadını aşan eylemler varsa, biz gereğini yaparız. Gazeteler de yapar. Korumalar oraya nasıl gitti, nasıl içeriye girdi? Şu anda yargılanma sebepleri de zaten 6222'de yer alan akreditasyon süresi. Oradaki süreler de zaten 120 dakika ile sınırlı, olay maçtan 2.5 saat sonra gerçekleşti. Biz, yönetim olarak futbolcularımız için herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığını öğrendiğimizde gereken müdahale yapmak zorundaydık. İçeriye giren arkadaşlarımız, zaten TFF'nin yetkililerinin bilgisi dahilinde. Orada heralde bir karışıklık oldu ya da bir güvenlik zaafiyeti oluştu."

"DEMEÇ VERMEME HAKKI VAR"

"İnsanların demeç vermeme hakkı var, Emre ve Volkan da vermek istemiyor. Bundan daha doğal ne olabilir ki? Hasan Çetinkaya'nın bugün 6222'den dolayı ifadesi alındı. Neden? Çoçuk olayları başlatan kişiymiş, ya bu nasıl olabilir? Çocuk arabasına binip gitmek istiyor. Burada bir zaafiyet olduğu kesin. Bu olayların başlama noktasının burası olduğu iddia ediliyor, alakası yok."

"HER KAVGANIN F.BAHÇE'YE BAĞLANMASI..."

"İlk defa mı bir basın mensubu ile idari menajer ya da futbolcu tartışıyor! Bunlar ilk kez olan şeyler değil, Volkan'ın yaşadıkları Türk futbolunun önüne geçecek şekilde değil. Her kavganın, kargaşanın Fenerbahçe'ye bağlanmasından sıkıldık."

Aytöre'nin ardından sözü devralan Mahmut Uslu, çok sert açıklamalarda bulunuyor.

"ÇOLUĞUNA ÇOCUĞUNA KÜFÜR..."

"Bu işlerin amı cımı yok, bu sadece futbolda değil, her yerde var. Devlet bu işe el koymazsa bu iş çözülmez, bitmez. Kamuoyunda yaratılan Emre ve Volkan algısı tamamen yanlış, biz de inadına bu arkadaşlarımıza sahip çıkacağız. Volkan ile de konuştum, 15-20 dakika ısınıyor ama çoluğuna çoçuğuna küfür ediliyor, bunlar 1-2 kişi değil, 15-20 kişi var ve buraya da organize olarak gelinmiş. Artık bu olaylara dur demenin yolu bu."

"CİLLOP GİBİ BİR STAT TESLİM EDİLDİ"

"Volkan önemli bir iş yaptı. Oradaki devlet görevlileri olaya müdahale etmeli artık. O stada maalesef Cumhurbaşkanı'na da hakaret edildi, cillop gibi bir stat teslim edildi ve yine aynısı yapıldı. Oradaki 40 kişi ellerinde, hepsine soruşturma açılması lazım. Bunları çözün, e-bilet ya da 6222 ile ilgili bazı aksaklıklar varsa bunları ortadan kaldırın. 6222 sayılı yasanın neden çıktığını hepimiz biliyoruz, bu şiddet operasyonu için yapılmış bir operasyondu."

"FUTBOLCU, HEPİMİZİN FUTBOLCUSU"

"Oraya çıkan futbolcu, hepimizin futbolcusu. E-bilet ile ilgili bazı biletler veriliyor, bu biletler kime verilmiş? Bu biletler neden verilmiş, açıklasınlar? Niye küfrediyorsunuz, neden? Biz Galatasaray ile ilgili örneği verdiğimiz zaman da bu sebepten konuştuk, hepimiz aynı gemidiyiz. Bu adam milli takımın oyuncusu, bu işlerin hepsi organize bunları biliyoruz. Milli maçların Anadolu'da da oynatsanız bir şey çözülmez, orada da bileti verirsen yine aynı sorunlar oluşacak. Bu bir milattır ve umarım bir daha bu tarz sorunlar yaşanmaz"

"BU ARKADAŞLARI HERKES TANIYOR"

"Bize haber verdiler, başkana haber verdik ve stada giden arkadaşlar da 8-10 yıldır bizimle çalışan arkadaşlar. Bu arkadaşları herkes tanıyor, şu ana kadar bir vukuatları var mı? Yok."

"ARABANIN ÜSTÜNE ÇIKILIR MI?"

"Sen öğrenmek istiyorsan, bilgi almak istiyorsan zaten işini doğru yaparsın. Arabanın üstüne çıkılır mı, arabanın içerisine mikrofon sokulur mu? Adam sana demeç vermek zorunda mı? Basın toplantısı mı yapacak, yapmayacak? Oyuncular, röportaj yapmak istemiyor ve bu işi de küfür ederek çözmeniz mümkün değil ki."

"BİRAZ MEDENİ OLMAK LAZIM"

"Korumayı elle nasıl itersin? İçeriye giren korumalar, zaten bizim personelimiz ve 2.5 saat sonra oraya gittiler. Ya orada, o kadar kameramanın içerisinde birisi çıksa gelse Volkan'a bir bıçak soksa ne olacak? Kim verecek bunun hesabını. Biraz gerçekci olmak lazım. Haber almak demek, arabanın üstüne çıkmak mı demek, biraz medeni olmak lazım. Gelin arabası mı bu? Hasan Çetinkaya o arabanın içerisine nasıl girecek? Neymiş tahrik ediyormuş."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.