F.Bahçe'den TSYD'ye yanıt!

F.Bahçe'den TSYD'ye yanıt!

Türk Spor Yazarları Derneği'nin Fenerbahçe için yaptığı kınamaya sarı lacivertli kulüpten yanıt geldi..

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet sitesi aracılığıyla geçtiğimiz günlerde TSYD'nin yayınladığı kınamaya cevap verdi.

TSYD, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Vaslui ile yapacağı maç öncesi Habertürk çalışanlarının tesislere girişini yasaklaması nedeniylr bir kınama yayınlamıştı.

İşte Fenerbahçe'nin yayınladığı o bildiri;

Türkiye Spor Yazarları Derneği, kulübümüzün, 1 Ağustos 2012 Çarşamba günü oynadığımız Vaslui maçı itibariyle uygulamaya koyduğu Haber Türk Televizyonu ve Gazetesi'ne dair kararını, bir açıklama ile kınamıştır.

TSYD, açıklamasında; kulübümüzün kararını, "Spor basınının emekçilerine karşı yapılmış 'keyfi' bir uygulama yasağı" olarak nitelemiş; bunun kural dışı uygulamadan başka bir şey olmadığını ve büyük üzüntü yaşadıklarını belirtmiştir.

Borsaya açık bir şirket konumundaki kulübümüze dair, gerçek dışı, çarpıtılmış gazete yayınları ve haberler karşısında hiçbir zaman hiçbir yaptırımda, uyarıda bulunmayan TSYD; özellikle son 1 yıldır, Başkanımız ve yöneticilerimizin kişilik haklarını ihlal eden yayınların, sistematik linçe dönüşmesi karşısında da bir duruş sergilemekten, etik değerleri korumak adına adımlar atmaktan özenle kaçınmıştır.

Bu bağlamda, TSYD'nin değerli üyelerinin, kendi varlıklarını hatırlatmak adına yaptıkları bu tip periyodik ve zoraki kınamalardan daha fazlasını yapmasını umuyor; gerçek 'emekçilerin', gazeteciliği meslek olarak gören ve yaşayanların her şartta emeğine saygı duyduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.