F. Gülen'den Ak Parti'ye eleştiri

F. Gülen'den Ak Parti'ye eleştiri

Gülen; yorumunda Ak Parti ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiriyor.

Herkul.org adlı sitesinde 12 Eylül’de yapılacak referandum ile ilgili görüşlerini açıklayan Fethullah Gülen, iktidarlarla ilgili olarak imalı açıklamalarda bulundu.

Bir süredir Recep Tayip Erdoğan ile aralarının bozuk olduğu, bu sebeple de CHP’ye yönelik
sıcak mesajlar gönderdikleri iddia edilen Gülen cemaatinin ne düşündüğü ile ilgili ipuçları içeren bu açıklamada Fethullah Gülen şu ifadelere yer veriyor:

"DÜN HERKESİN ELİNİ ÖPENLER GÜÇLENİNCE KİMSEYİ DİNLEMİYOR


Kuvvetin genetiğindeki bozukluk,
hemen hemen bütün kuvvet temsilcilerine başka insanların tepelerine binme, onları ezme, sindirme ve seslerini kesme hislerini pompalar. Dolayısıyla da, kuvvetin taşkınlığı ve çılgınlığıyla insanları ezip sindirme sadece belli bir kesimin işi değildir. Bazen, siyasî iktidarı güçlenenler de artık kimseyi kâle almamaya başlar ve dediğim dedik düşüncesiyle hareket ederler. Dahası, idarecilerin etrafı danışmanlar, özel kalemler, yakın çevrelerce kuşatılır ve halkın sesinin asıl merciye ulaşmasının önü kesilir. Böylece daha dün herkesin elini öpen kimseler, biraz güçlenince gayrı kimseyi dinlemez olur, bildikleri gibi davranır ve her iyi işin de kendilerine mâl edilmesini isterler."
 

Etiketler :