Facebook, Google Play'den çıkıyor!

Facebook, Google Play'den çıkıyor!

Sosyal medya devi Facebook, Google Play'den çıkıyor. Oldukça enteresan bir deney yaparak kullanıcıları hakkında fikir sahibi olan Facebook artık kendi uygulama mağazasını kurmaya hazırlanıyor.

Google Play'den Facebook Mobil uygulumasını çekerek kullanıcılarının siteye ne kadar giriş yaptıklarını ölçen Facebook, çıkan sonuca oldukça şaşırdı. Android markette bulunan Facebookuygulamasını kaldıran Facebook yönetimiGoogle Play olmadan Facebookuygulamasının nasıl kullanıldığını öğrenmek istedi.

Facebook, Google Play'den çıkarak kullanıcılarının siteye ne sıklıkla giriş yaptığını ölçmek istedi. Facebook Android uygulaması yerine PC'den giriş yapmayı seçen kullanıcılar Facebook yönetimini şaşırttı. Android uygulamasını denemek için bu yola başvuran Facebook, Android cihazlardan Facebook' giriş yapamayan kullanıcıların tepkisini ölçmekti. Deneyin sonucunda kullanıcıların Facebook'a girişinde çok büyük bir değişiklik olmadığı gözlendi. Hemen hemen tüm kullanıcılar internet tarayıcıları üzerinden sosyal medya devi Facebook'a girmeye devam etti.

Sonradan gelen bilgilere göre bu deneyin amacı ilerleyen zamanlardaFacebook'un kendi uygulama marketini kurmak istemesi olduğu anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.