Facebook hesabı tamamen nasıl silinir?

Facebook hesabı tamamen nasıl silinir?

Ünlü sosyal ağ sitesi Facebook'un sorumsuz yönetim şeklinden ve yanlış kararlarından bıkıp hesabınızı kapatmak istiyorsanız. Bu yazı tam size göre.

Hazırlayan: Cem Süer

Eğer sizde Facebook profilinizi tamamen kapatmak istiyorsanız, bu sayfada yazılı olanları adım adım uygulayın!

Adım1: Yardım merkezine ulaşın
Kendilerine para kazandıran üyelerini kaybetmek istemeyen Facebook hesabınızı silmenizi zorlaştırmak için bu işlemi arka planda kalan bölümlerden yapmanıza izin veriyor.

Silme işlemine başlatacak ilk adıma ulaşmak için, ekranın sağ alt köşesinde bulunan yardım merkezi adlı bölüme tıklayın. Facebook'tan kurtulmak gideceğiniz uzun yoldaki ilk adım bu olacak.

Adım 2: Profil ayarları bölümü
Yardım merkezinde karşınıza karmaşık bir sayfa çıkacak. Site yardım başlığı altında aslında aklınıza daha çok karıştıracak bir tasarım kullanmış.

Bu karmaşık tasarım sayesinde aradığınızı bulmak saatler bile sürebilir. Yardım merkezinde bir sonraki adıma geçmiş için profil kısmına tıklayın.

Adım 3: Profil ayarlarını düzenleme
Profil silme kadar basit bir işlem için Facebook'da sayfalarca dolaşmanız gerekiyor. Üçüncü adımda ise üyeliğinizi iptal etmeniz için gerekli linke yönlendirecek olan hesap ayarları kısmına tıklayın.

Adım 4: Profil kapatma linkine ulaşma
Facebook profil silmek isteyen üyelerini caydırmak için her yöntemi denemiş. 4. adımdayız ve daha bu işlemi gerçekleştirecek gerçek linke ulaşamadık.

Bu sayfada hesabımı kalıcı olarak kapatmak istiyorum adlı soru cevap bölümüne tıklayın. Bu soru sizi linke yönlendirecek olan yeni bir sayfa açacak.

Adım 5: Gerekli sözleşmeyi kabul etmek
Hesabımı kalıcı olarak kapatmak istiyorum sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza hesap kapatmayla, profil dondurma arasındaki farkları anlatan bir yazıyla karlışacaksınız. Bu ufak açıklamanın altında ise silme işlemini başlatacak link bulunuyor, ona tıklayın.
 
Bu işlemi yaptığınızda ise Facebook sizi başka bir sayfaya yönlendirecek. Karşınıza gelen ekranda profilnizin tamamen kapanacağını bildiren bir sözleşme var. Bunu kabul ettiğinizi belirtmek için gönder tuşuna basın.

Adım 6: Profili kapatmak için son işlem
Şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz tüm işlemler bu sayfaya ulaşmak içindi. Profilinizi silmek için ilk önce bu ekrana şifrenizi girin. Daha sonra ise, alt kısımda bulunan güvenlik resimlerini doğru şekilde kutucuğa yazın.

Bu işlem bittikten sonra profiliniz silinecekler listesine eklenecek. 20 gün içerisinde ise kullanıcı adınız erişilmez hale gelecek. Eğer bu süre içerisinde Facebook'a kullanıcı adınızla tekrar girerseniz tüm bu işlemlerin iptal olacağını da belirtelim.

www.shiftdelete.net

Etiketler :